Mange opplevelser

Denne helgen har bestått av mange og flotte opplevelser, her er det full fart og hæla i taktet.

Fredag var vi invitert til fest med Hukedalens spaserlaug, hvor jeg faktisk traff min kjære for 9 år siden. 

Serveringa består av matfat/ kaker som laugets medlemmer har med seg. Masse godt 🙂

Og Moingvisa måtte synges som vanlig.

Og så ble det dans.

Fest på Haugfoss

Og så ble det lørdag, og etter noen timer søvn var det igjen klart for nye opplevelser.
 

Først var jeg innom Galleri Frodith´s høstutstilling. Masse kjempeflotte bilder.

Og så etter litt huslige sysler bar det avsted, første stopp var Lierkroa, med kjempegod middag.

Og så var det videre til Fornebu, og når en kommer til slike urbane forhold må en stå i kø, det skulle da bare mangle.

Etter omtrent halvannen time var vi inne og klare for “oppvarming”. Her må en lære å klappe, skrike, plystre og rope på kommando. 

Og så var finalen i Stjernekamp i gang.

Da var det bare avstemminga igjen.

Og så var vinneren kåret.

Nå er det søndag, en lat dag har det vært så langt. Har fått med meg reprisen på Skal vi dane, og ja det skal jeg i kveld, danse.

De to siste søndager har det ikke vært søndags dans, så da får vi se hva vi får til i dag.

Ønsker alle en flott søndagskveld 🙂

#stjernekamp  

 

 

Hue under armen og armen i bind

Er ikke det en god beskrivelse når en gjør huelause ting? Leste ei god historie på bloggen til karidansen. Det ga meg assosiasjoner til at jeg har gjort omtrent det samme en gang, det var bare at det var en ildfast form som sto i en kurv. Jeg klarte å putte hele forma med kurven på, inn i ovnen. Den kurven var rimelig brun og sprø da jeg tok den ut ja. 

Enkelte ganger gjør vi ting uten å tenke, eller har vi slik hastverk at vi ikke rekker å tenke?


(Foto: Dagbladet)

 

Jeg har hørt en historie som jeg synes er ganske fornøyelig, og som viser at det er flere som gjør huelause ting. 

Historien handler om ei som var innom butikken å handla mens mannen satt i bilen utafor og venta. Men mens ho sto i kassa for å betale så kjente ho til sin store fortvilelse at ho hadde no luft i magen som gjerne ville ut. Ho klarte å holde seg til ho hadde fått betalt, tok til beins og fløy ut og heiv seg inn i bilen ide hun slapp en skikkelig “luftbombe”. Det var da ho oppdaga at det var feil bil, det var nemlig ikke hennes mannen som satt ved rattet. Ho røska med seg handleposene sine og kom seg ut og inn i riktig bil, smalt igjen døra og skreik “Kjør”. Mannen skjønte selvfølgelig ingen ting så da det kom en mann og knakka på ruta, sveiva han ned. Mannen rakte fram en loff og sa, “hun glemte denna”. Den hadde falt ut av handleposen i den andre bilen.

#humor #hodeløs

 

Rydde mac´n

Nå har jeg starta på ett av prosjektene jeg hadde på lista for pensjonisttilværelsen. Nemlig foto og film, men før jeg får starta skikkelig har jeg en ryddejobb å gjøre. Så i tillegg til at jeg satte trekk på enda en kleshenger (svar på gårsdagens spørsmål) 

så gikk det ganske mange timer med rydding på mac´n. 

Siden jeg har jobba med PC og Microsoft det meste av mitt yrkesaktive liv, så er det litt overgang å finne ut av hvordan tingene funker på IOS eller Apple produkt. Jeg har faktisk min andre IPhone nå, men den er ganske enkel å bruke og jeg har tatt masse bilder med den. Jeg har også mange bilder tatt med speilreflekskamera, så når jeg skal organisere bilder og filmer på mac´n samtidig som jeg skal ha sikkerhetslager i sky-verdenen så trenger en å finne ut av hvordan dette greiest kan settes opp for å bli riktig og enkelt å finne ut av i ettertid, så det holder jeg på å finne ut av nå. 

Sist søndag var jeg med på; Live webinar – Rydd og rens Macen din! og med tilgang til videoen også i ettertid fikk jeg med meg veldig mange tips og råd som var nyttige. Neste søndag skal det være nytt webinar om oppgradering, men da blir det vel valgets kval, dansing eller opppgraderingskurs.

Det er i hvert fall veldig spennende å lære nye ting, så det her er bare en sped begynnelse, jeg gleder meg veldig til fortsettelsen.

Full fart i går og bare kos i dag……..

Det er så herlig å ha dager da en bare kan gjøre akkurat det som faller meg inn, som i dag. Men i går var det flere poster i kalenderen. Som vanlig starter dagen med frokost og en kjapp sjekk innom bloggene før turen gikk til 4. kursdag på frivilligsentralen som medhjelper på datakurs. 

Etter 3 timer var det rett hjem og forberede besøk, jeg skulle hjelpe Kristin med å lage presentasjon fra Englandsturen vår.

Det ble en riktig så bra presentason til slutt tror jeg, så da står det bare igjen å høre hvordan den blir mottatt når bygdekvinnene skal se den neste uke.

Etter budeieoppdraget på setra i sommer, der jeg prøvde meg som fotmasør/ soneterapaut både på Kristin og andre mindre føtter. Kristin har fått litt fotbahandling noen flere ganger, og mener hun har merka at det hjelper, nå sist på en arm som verka. Så da måtte det bli en liten behandling etter at presentasjonen var i havn selvfølgelig.

Til slutt måtte jeg prøve å se litt på innkalling til styremøte i swingklubben, men den ble ikke sendt før i dag.

Og her er dagens lille prosjekt.

Noen som veit hva dette skal bli?

Ha en riktig god kveld alle sammen.

En helg med korpsmusikk

To helger i året har vi seminar på timeplanen i korpset, den ene var nå i helgen.

Ikke bare musikk, men mye sosialt samvær er ingredienser i slike sammenhenger, så vi oppholdt oss på hytter og hadde øvingene i kirkestua i nærheten.

Det er en utrolig trivelig gjeng, mange forskjellige mennesker, men veldig sosialt. Musikken skal vel være det vesentlige, men det skal være glede, og derfor er jeg med der. Jeg er ingen perfeksjonist, men synes det er kjempeartig å spille fin musikk. Det er som kjent et relativt begrep, for hva er fint?

Jeg burde vel egentlig holdt meg langt unna korps, for jeg fordrar ikke marsj, og årsaken er at jeg fikk blindtarmbetennelse da jeg var 4 1/2 år gammel. Det var en ganske spesiell opplevelse, som jeg husker utrolig mye fra. Men grunnen til at jeg ikke liker marsj er den forferdelige puta jeg lå på. Jeg måtte nemlig ligge med rør og ble på sykehuset ca 1 uke (har jeg blitt fortalt), og i den senga hadde jeg en pute som hele tiden fortalte meg værmeldinger, fiskerimeldinger, valutakurser og spilte susamarsj.

At det var en liten radio under den puta forsto ikke jeg den gang. Men det ble for mye for meg, så da jeg kom hjem nekta jeg mamma å ha på radioen når det ble spilt marsj. Så når jeg hører marsj er det litt som å få magesmertene tilbake. 

Dessuten har jeg ingen korpserfaring fra barndomme, det var ikke korps der jeg vokste opp, og det hadde vel ikke vært særlig aktuelt uansett med mitt forhold til marsjmusikk. 

Men jeg spiller så godt jeg kan, og har det utrolig trivelig sammen med resten av gjengen.

#korps #seminar #sosialt #samhold

Trekk til kleshenger

Jeg fant for en liten stund siden en kleshenger med heklet trekk som jeg kopierte. Da måtte jeg jo på leting etter noen gamle hengere, og det fant jeg. I tillegg kjøpte jeg også noen nye, men disse er litt bredere enn de gamle, så mønsteret jeg fant blir nok litt trangt til de nye. Jeg har derfor prøv meg med noen ulike varianter (fant ei oppskrift på nettet).

Det MÅ være mulig å skru ut kroken på hengeren. Her er fremgangsmåten på den jeg kopierte.

Start med en løkke og lag 3 luftmasker, deretter 2 staver i første løkke *1 lm, 3 st* i samme løkke, gjenta to ganger.

en lm, en smygemaske i 2. lm slik at det blir en runding.

Omgang 2: 3 lm, hopp over tre st, hekle 3 st i åpningen mellom stav 3  og 4, 1 lm, 3 st i samme hull, hopp over tre staver og hekle 1 st i neste åpning (etter 3. st),

hopp over 3 st, hekle 3 st i neste åpning (etter 3. st), 1 lm og 3 st i samme hull, 1 kjedemaske i 3 lm.


Gjenta omgang 2 til trekket er langt nok til hengeren.
Tre hengeren inn i trekket og hekle fm i enden for å tette hullet, evt sy sammen enden.

Skru i kroken, vips så har du en helt ny kleshenger.


 

#kleshenger #hekletrekk 

Har nok begynt å dra på åra

Hørte på radioen i dag, og da var det noen som fikk spørsmål om no minner fra barndommen.

Jeg skrudde på radioen da jeg satte meg i bilen, og derfor kom jeg midt inni og fikk ikke med meg hva spørsmålet egentlig var. Mange av svarene gikk på at det var hjemmelaget pizza på fredagskvelden, en mintes stekt egg og bacon på lørdagsmorgenen, ei var riktig gammel for hun husket at det var rasjoneringskort på sjokolade etter krigen. Rasjoneringskort husker ikke jeg, men da jeg starta på skolen var det ikke helg før på lørdagskvelden, for vi hadde skole på lørdag vi. Når en har vokst opp på gård var det egentlig ikke så stor forskjell på hverdag og helg, dyra skulle ha stell uansett. Men nettopp derfor husker jeg bestemor var veldig striks på at vi ikke skulle arbeide på søndag, det var kun det som var nødvendig i forhold til foring, melking og stell av dyra. Jeg fikk ikke engang holde på med håndarbeid, for den gang var det arbeid, en nødvendighet for å ha klær på kroppen.

Ja, ting har nok forandra seg en del siden jeg var barn.

#minner #endringer

Kutt røyken………

I dag har jeg faktisk et lite jubileum, 11 år siden jeg fant ut at jeg skulle se hvor lenge jeg kunne klare meg uten røyk. Jeg hadde selvfølgelig fått mange kommentarer og velmenende råd tidligere, om å kutte røyken, men i mitt hode var jeg ikke klar, jeg ble vel heller litt provosert, selv om det var aldri så barnslig.

Jeg hadde prøvd en gang før, og klarte å holde meg i ca 1 år før jeg sprakk. Karakteren var ikke god nok da jeg havna i “dårlig selskap”.

Men så for 11 år siden ble jeg så dårlig at jeg lå rett ut i 2 dager, uten å orke å tenke på verken mat eller røyk. Så når jeg omsider begynte å komme meg til hektene så tenkte jeg at jeg kunne jo se hvor lenge jeg greide å la røyken ligge, da hadde jeg starta med et par dager, og jeg skulle ikke slutte bare se hvor lenge jeg kunne la det være.


 

Den første tida fant jeg vel ut at det ikke var røykesuget som var det verste, men vanen. Jeg tok meg i at jeg automatisk tok etter røykpakka i lomma, så jeg måtte tenke meg om for å koble over til å innstille hjernen på at jeg ikke behøvde den røyken.

Jeg har prøvd å smake flere ganger etterpå, men det er bare for å konstatere at det er helt greit å la røyken ligge. Så fra å være storrøyker i maaaaange år, er jeg nå absolutt fornøyd med å ha herredømme over røyken, i motsetning til før da den hadde herredømme over meg.

Jeg har ikke blitt rik, men forhåpentlig fått bedre helse for, pengene har nok heller gått med til andre mer opplevelsesrike aktiviteter.

Jeg hadde en oversikt på hva jeg sparte de første årene, og det var ganske skremmende summer som gikk opp i røyk. Jeg prøvde meg derfor på en Røykesluttkalkulatoren på Din side og fikk følgende svar.

Har du vært røykfri i 2952 dager har du spart 154.980 kroner.

(Illustrasjonene er hentet på nettet)

#røykeslutt 

Litt fornyelse

Oppussing er ikke bare for fornyelsens skyld, men også nødvendig. Tapet som løsner i skjøtene er nok moden for utskifting.

 

Så da var det bare å flenge av

Tok litt tid, men da var taket malt og ny tapet satt opp. 

Mangler bare litt lys og ei ny seng nå 😉

#oppussing 

Svunnene tider

I 1975 ble det startet bygdeungdomslag i heimbygda, året etter ble det igangsatt leikarring, som hold det gående i 15 år. Det betyr at det er 40 år siden det starta og 25 år siden det tok slutt, men i løpet av de årene skjedde det mye spennende. 

Det var det noen som synes det var grunn til å feire, så de sendte ut invitasjon til alle som hadde vært medlemmer av leikarringen, eller rettere sagt de som hadde vært med trur jeg. Selv var jeg vel egentlig ikke medlem i ringen, men siden jeg hadde diverse verv i styret i laget, hang jeg gjerne med på ulike ting, som f.eks å være med ringen på tur, så da ble jeg også invitert på mimrefest.

Siden mamma og pappa også var med i leikarringen i flere år, så var jeg innom og tok med meg henne på fest også.

Vi ble møtt med velkomstdrink

 

Det kunne selvfølgelig vært flere, men du verden så trivelig vi hadde det vi som var der.

Mange gamle kjente, noen som knapt hadde sett hverandre siden ringen ble lagt ned.

Bordet var pynta til fest.

Og noen hadde tatt med seg album med bilder fra ulike begivenheter, så det var mange muligheter til å gjenoppleve gode minner.

Det ble servert nydelig koldtbord, 

med masse god dessert.

Og selvfølgelig måtte det friskes opp i gamle kunster.

Siden jeg, nå som før, ikke hadde noen dansekavaler (han holder seg til swing/bugg) er jeg bak kamera . Jeg var engang med i barneleikarring, og da denne gjengen holdt på var jeg, og den gang bedre halvdel, med på et kurs.  Han var ferdig med leikarring-karrieren før kurset var slutt, mens jeg ble litt mer proff enn de andre og var standin når det var en dame i manko. Og det var jo stort sett på opptrendener, slik som på Landbruksutstillinga på Hellerudsletta da jeg prøvde meg på Rørospols for aller første gang. Nytter ikke å ta ting så fryktelig alvorlig, det skal jo være morro.

Etter noen flere oppfriskningsrunder var det duka for kaffe,  kake og enda litt mer dessert.

En kjempetrivelig kveld, så all honør til de som satte igang denne flotte samlinga.