Jo mer vi lærer

jo mer forstår vi at vi ikke kan. Og slev om jeg begynner å bli godt voksen, er jeg ikke for gammel til å lære noe. Det betyr at det er mye jeg ønsker å lære fortsatt, og mange spørsmål jeg ikke har gode svar på. Men likevel er det en del “sundt bondevett” som gjør at jeg reagerer med vanntro når jeg hører endel ting. Det har vært diskusjon om et program på NRK om økologisk matproduksjon, og ut fra diskusjonen (uten å ha sett programmet) har jeg fått inntrykk av at det ikke er bedre for miljøet å dyrke økologisk mat. Jeg føler ofte at det er litt for mange “kontorister” som muligens er veldig langt unna “det gode liv på landet”. Skal en ta inn over seg alt om hva som ødelegger miljøet så har jeg kun en konklusjon. Menneskene må vekk, det er vi som ødelegger jorda, og om noen prøver å bidra med noe som kan hjelpe så er det neimen ikke riktig det heller.

Jeg har en følelse av at alt dette med miljøvern handler egentlig ikke om miljø, men om penger. Vi kan kjøpe miljøkvoter, vi betaler miljøavgifter og vi skal betale i hytt og pine for å bedre miljøet. Blir det bedre miljø av å betale?

 

Så lenge jeg kan huske har vi betalt avgifter både ved kjøp og bruk av bil. Noe er for miljø, noe er avgifter for å ha brukbare veier. Slik jeg ser det er det verken blitt bedre miljø, eller bedre veier av den grunn. Eller det er muligens feil. Det er stadig bedringer rundt hovedstaden, men da lurer jeg på om det er mest miljøvennlig å samle alt i store smeltedigler? I utlandet legger de hovedveiene utenom byene, men her i landet skal alle innom flest mulige steder, små eller store. Og der de tilfeldigvis legger en vei utenom, så skal den legges i tunell under Oslofjorden. Er det miljøvennlig? 

Jeg har dessverre liten tro på at vi blir kvitt transport med vogntog og lastebiler her i landet, og når disse skal innom alle tettsteder, innom rundkjøringer, under hav eller fjord, som betyr at de må bremse ned og deretter få opp farten igjen, så er det noe som sier meg at drivstoff forbruket blir unødig høyt.

Jeg lurer på hvem som egentlig er interessert i miljøet jeg, og ikke bare i penger?

Til fjells igjen

Jeg har pakka i bilen, den er stappende full,

for i dag skal vi på hytte, det er ikke no tull.

Vi skal feire oss selv, og en 60-årsdag,

med god mat, godt drikke i riktig godt lag.

I morgen har vi planer om fottur i fjellet, 

da skal vi ha niste og finne ei fin stelle,

der vi kan sette oss ned og nyte naturen,

og kanskje etterpå snike oss til den lille luren.

GTduA

Ønsker alle en riktig god helg!

Du har vunnet

110 kroner i Vikinglotto. Vi gratulerer! En hyggelig hilsen fra Norsk tipping. 

Det er artig å få litt tilbake, men jeg tror nok bunnsummen blir negativ. Argumentet er derfor at jeg ikke spiller for mer enn det jeg har råd til å tape, da kan jeg fortsatt være med og beholde spenninga og muligheten til å være en av de aller heldigste en dag.

Men jeg er med og gir grasrot andelen min til swingklubben, og føler jeg får litt igjen der også.


 

Ønsker alle en riktig god dag.

Hektisk hverdag

En ting er helt sikkert, en blir fort gammel som pensjonist. Forstå meg rett, det er ikke jeg som plutselig har begynt å føle meg veldig gammel, men tida flyr jo så enormt fort om dagen. Nå skal jeg jo rekke å gjøre alt jeg la på vent mens jeg jobba, men jeg kan jo ikke bere gjøre det heller, jeg gjør jo fortsatt ganske mye av det jeg gjorde utenom jobben. 

Men i går gjorde jeg noe jeg aldri har gjort før. Jeg var med Synøve og bakte Mjuklefse fra Trøndelag. Jo da jeg veit at leivene skal være runde, men det er ikke så lett.

Så var det smøring

Mmmmm ja, det ble veldig godt da.

Etter baking var det hjem og lage middag, og deretter kjørte vi en pall med ved og fikk stabla i sjulet hos mamma.

I dag har jeg sendt ut innkalling til styremøte i swingklubben, jeg har laget noen gaver,


 

og nå er det vel tid for litt mer strikking, eller skal jeg fortsette med alle bildene mine. 

Eller så kan jeg jo starte litt med pakking til hyttetur med “mandagsgjengen” og innlagt bursdagfeiring med avreise en tidlig fredag. Skal på fjellet og nyte høsten. 

Og i kveld er det dansekveld, kjempeartig å danse. 

video:img3078

Ha en fortsatt fin dag alle sammen 🙂

 

 

 

 

 

Rebusløp i Krakow

Først frokost

og en kopp kaffe.


Men mens de ansatte var på møte i firmaet, hadde vi ledsagere en hel formiddag til fri disposisjon. Mange var nok inne i gamlebyen og orienterte seg, det var jeg også, sammen med 2 av de andre. Kjempeflott vær og mye artig å se på.

Hva med en bikini i metall?


Eller en hund (ovnsrør) i glass?


Og en liten runde innom Mariakirken  

 

før vi møtte resten av forsamlingen. Nå var det virkelig bli kjent runde i Krakow gamle by. Vi ble del inn i lag og fikk oppgaver som skulle besvares. Først måtte vi finne frem til stedet, deretter svare på spørsmål.

Hvor mange damer er det på denne fronten?

På denne porten skulle vi finne noe som ikke var på bilde

samt noe som var i nærheten av porten


Etter fullført løp (med innlagt drikkestopp), ble det sen lunsj/middag


En liten runde innom markedsplassen før vi fant veien tilbake til hotellet.

I dag har det vært fri til å gjøre som vi vil frem til vi skal møtes og ha 50-års jubileumsmiddag for firmaet. Det blir spennende.

#krakow

Hilsen fra Krakow

På farta nå igjen? Ja hvorfor ikke, når muligheten byr seg så sier ikke jeg nei takk, jeg lever jo fortsatt etter mottote; de fleste ulykker skjer i hjemmet, derfor oppholder jeg meg minst mulig der.

Samboeren med følge, ble invitert til Krakow for å feire firmaets 50-års jubileum. En gjeng skulle dra fra Gardermoen, og resten skulle dra fra Torp. Vi havna i avreise gruppe Torp og kjørte nedover. Flotte veier altså, vi har ikke sånne veier hjemme vi.

Litt dis i lufta, men avgårde bar det

 
Flyturen var i gang

Og så var det 1 1/2 times busstur

Før vi kom til hotellet

Etter innsjekk og litt bli kjent mingling ved hotellet var det igjen avsted i buss til en restaurant for bespisning.

Kommer mer siden…

#krakow 


 

Bestemor

I går fikk jeg være bestemor og barnepike. Kjempetrivelig å leike litt med de minste, hoppe på trampoline, finne kveldsmat, og lese på senga før de skal sove. 

Nå var det riktignok den største som la den minste og jeg den mellomste. Men når de to små var i seng så hadde vi frisørsalong.

Veldig morsomt å prøve nye flettemetoder.

Ønsker alle en riktig god dag, selv er jeg i pakkemodus til morgendagens reise, denne gangen er reisemålet Kraków.

#hårflette