Dans og bli glad

Fra mandag har vi campert på Jørundgard i Sel. Vi er på Dansefestival og her er det store muligheter til å danse seg både glad og sliten. Masse musikk hver kveld på flere dansegulv.

Her bor vi.

Første kvelden starta det med Hoel/Albrigtsen 

The Beatniks og Heine Totland`s Sensational Rock`n Roll Circus (under)

Og avsluttet kvelden med B.Håland & Country Snakes

 

video:img3705

Videre har det handla om campingliv


god mat og godt drikke med gode venner i matteltet

og selvfølgelig masse dans.

Torsdag har det blitt tradisjon og arrangere gudstjeneste i storteltet. Tror det er eneste stedet jeg har sett så lang kø for å komme inn til gudstjeneste,

men så er det jo heller ikke noen vanlig gudstjeneste, men likefullt en flott og høytidelig opplevelse.

Det er vel heller ikke hver gang biskop Solveig Fiske får applaus for sin tale

og det hele ble bunnet sammen av flott musikk besørget av Picazzo

 

video:picazzo
 
og ikke minst kjempefin sang av Mari Midtli og Mads E. Odde på trekkspill

video:mari midtli mads e odde

Nå er det siste dagen, og beina begynner å bli litt slitne etter all dansinga, så allsang ved lågen med Lasse Johansson er en trivelig underholdning på tampen.

video:kai robert
 
video:ungkarsvals

#glede #dans #sel #dansefestival

 

På farten


Ferie, ja for nå er det ferietid. Det betyr å gjøre noe annet enn det en vanligvis gjør, sies det. Etter at jeg ble pensjonist har jeg vel egentlig følt at jeg har ferie hele tiden, men det blir likevel litt annerledes når menneskene rundt meg også har ferie. 

For et år siden inviterte jeg til familietreff, og det ble så vellykket at vi ønsket og gjenta samlingen. Et av søskenbarna mine var forhindret fra å delta på grunn av beinbrudd sist, så derfor fant vi ut at vi skulle dra til henne denne gangen, men siden hun bor i Egersund er det et stykke å kjøre.

Med en søster i Lillesand var det naturlig å ta turen ned til henne og nyte sørlandet et par dager. Siden det var ferietider og langt å reise, var det en del som hadde andre planer, men mamma, min samboer og jeg dro sørover.
På lørdag skulle hele gjengen samles i Egersund, så vi starta fra Lillesand på morran, og fikk en flott tur mot vest.

Forbi Vatlandsvann

Feda

Og så vle det en stopp på Moi

På hjemturen passerte vi Ualand

for ikke å snakke om Lyngdal

som vi passerte både i Agder og i Buskerud etter nok ei overnatting i Lillesand.

Ei natt i eget hus og så dro vi videre oppover langs Mjøsa 

Oppover Gudbrandsdalen til Sel

og her blir vi ut uka og håper å få litt fart på dansefonten.

Reiseruta

#reise #ferie 

 

Allergimedisin eller honning?

Jeg har lyst til å dele min erfaring etter ca 1 års utprøving. Jeg var nemlig plaget med “vårforkjølelse” som aldri helt ville slippe taket, og i tillegg begynte jeg å få problemer med å bruke juggelpynt i øra. 

Det skal sies at jeg prøver ikke alle gode råd jeg finner på nettet, men i alle fall var jeg lei av å spise Zyrtec eller tilsvarende uten at det så ut til å ha vesentlig bedring verken på forkjølelsen eller kløende øreflipper. 

Så da det dukka opp en epistel om honningen fortreffelige effekt som “allergimedidsin” tenkte jeg at det kunne i alle fall ikke gjøre noen skade. 

Jeg begynte å ta 1 teskje honning hver morgen, gjerne som pålegg på brødskiva til frokost, og nå har jeg altså holdt på med det i ca 1 år. 

Kløen i øra er blitt borte, jeg behøver ikke tenke på om jeg bruker juggel eller ekte lenger, og i vår/sommer har jeg ikke vært plaga med den eviglange forkjølelse heller.

Jeg har akkurat vært på Rhodos, så hva var vel mer naturlig enn å kjøpe med seg litt “medisin” derfra.

 

Samboeren har noen jorder der han vanligvis dyrker grass eller korn, men for å få gjødsel i jorda (økologisk drift) så har han nå sådd en blanding av noen vekster som skal pløyes ned og bidra til jordforbedring, og en av disse (den mest fremtredende) heter honningurt. Jeg skal si biene koser seg, så disse biene vil nok produsert mye god honning etter hvert.

 

Har du noen allergier du vil prøve å kurere med honning?

En vakker kveldstur

Via en FB gruppe var det planlagt tur på Den gamle hesteveien på Allemannåsen i kveld. Siden jeg ikke fikk vært med på tur med “mandagsgjengen” i går, passa det jo ypperlig at jeg kunne henge meg med i dag isteden. Men jeg var ikke aleine, vi var 24 på to, og 1 på fire bein som var klare for tur.

Vi starta med å kjøre et godt stykke oppover, dermed var første delen av turen nedover og bortover før oppstigningen starta. Men det var bratt og jeg skal si vi fikk kjenne at vi levde. Men så deilig når toppen var nådd.

Og for en utsikt en får fra slike høyder. 

Og plutselig kom et hjerte til syne på himmelen. 

Nedover går det alltid så mye lettere enn opp.

Da var det bare å finne igjen riktig bil og komme seg hjemover.

En kjempefin tur, så får vi håpe det var positivt for helsa også.

#kveldstur #topptur #allemannåsen #trim

 

Planer for fjelltur

“Jentegjengen”, eller i alle fall 3 av 5 er klare for å prøve oss på fjellvandring fra hytte til hytte. Siden ingen av oss har erfaring med slike utflukter har vi prøvd å velge en rute som ikke skal være altfor krevende, og så må vi selvfølgelig gå til anskaffelse av utstyr vi mener å ha behov for. 

Dagen i dag ble derfor brukt til å ta en tur på shopping. Forberedelser er jo halve turen heter det, så da dro vi en tur på kjøpesenter.

Vi har selvfølgelig sendt bestillinga på pent vær den helgen vi skal på tur, så en vinn og vannavstøtende dress håper vi skal holde.

Bergans, stretch var kjempe behagelig å ha på Bergans Okla bukse, Bergans Torfinnstind jakke og Jotunheim treningssokk

Når jeg også kjøpte ny termos, en som ikke er så stor og tung som den “familievarianten” som står i skapet,

og i tillegg har investert i sekk og lakenpose tidligere Da skulle jeg vel være rusta for en tur i fjellet. 

Uansett så kan det være andre turer som krever noe som tåler ei skikkelig skur. 

Skogstad regndress trur jeg blir veldig bra om uværet skulle komme.

Jeg får vel ta en sjekk på pakkinga seinere, det er vel greit å ikke dra på mer enn nødvendig når det skal bæres på ryggen et par dager.

#fjelltur #forberedelse #turklær

 

 

Bare nyter

Jeg starta denne bloggen som nyetablert pensjonist, og det her må jo være den ideelle tiden på året å bli pensjonist på tenker jeg. Det er så mye som skjer, det er sol og sommer, og opplevelser og gjøremål står i kø og bare venter på meg. 

Jeg har frem til nå ikke hatt tid (les prioritert) til å skrive hver dag, og det gjør jeg nok ikke fremover heller. Dessuten må jeg ha tilgang på internett for å få lagt ut noe, og det er det jo ikke alle steder. Det er dårlig nok her hjemme. Når en bor litt i utkanten, i en kommune som ikke ønsker å bidra til at det blir utbygging av fibernett, ja da sitter vi her da med vår gamle ADSL og en ikke altfor god mobildekning. Kommunene rundt oss har vært “rause” og gått sammen med el-verkene for å bygge ut fiber til alle husstander som ønsker det, men ikke her. 

Lokalrevyen her hadde et innslag for noen år siden om alt vi ikke hadde, men som nabokommunene kunne nyte godt av, og da ble vi “Dritten i midten”. 

Jeg tenker at når jeg skal på setra i 2 uker blir det lite blogg. Ikke for at jeg har så dårlig tid til å skrive, selv om det tar 3 timer hver morgen og 3 timer hver kveld å melke geitene, men for at det er et sted der vi ikke har strøm (vi kjører agregat for å få strøm på melkeanlegget), vi har ikke TV, mobilen har dekning bare på enkelte steder (som for eksempel i fjøsdøra), nok til at vi får ringt etter dyrlegen eller eierne om det er nødvendig og selvfølgelig ikke internett. 

Men vi har en radio som får strøm fra solsellepaneler, som også gir lys i seterbua. Vi har kjøleskap og komfyr som går på propan, men det holder fint til vårt behov.

Men bare tenk på den gode stillheten vi har oppe på fjellet på 1100 moh, og om et par uker er jeg der.

Ønsker alle en riktig flott mandag.

#seterliv #ferie #detgodeliv #geiter

Rhodos gamle by

Det var godt og varmt hele uka, men litt mer enn hotellet og stranda måtte vi jo prøve å få med oss når vi først var på Rhodos. I tillegg til turen til Lindos (som du kan lese om her) så måtte vi også ta en tur til gamlebyen i Rhodos by. Vi tok en taxi fra hotellet og ble satt av utenfor murene til gamlebyen.

Vi tok oss derfor en spasertur rundt og så litt av utsida først. Mange flotte blomster var og se

Men jeg prøvde meg også med en liten videosnutt, men hva som skjer når jeg prøver å laste den opp her vet ikke jeg, men den kommer hvertfall opp ned.

video:gamlebyen rhodos
 

Derfor har jeg lagt den på YouTube på følgende adresse https://www.youtube.com/watch?v=ZvDnXhJwpLY

 

 

Vi fant etter hvert en bro over “avgrunnen” og kom oss innafor murene.

 

Vi hadde nok funnet en bakvei, for det  var noen nesten tomme trange tater før vi begynte å nærme oss turistlabyrinten.

Etter litt trasking i varme trange gater var det tid for lunsj, og i skyggen av plantene som dannet taket, og vifter som lagde “vind” i lufta var det ganske behagelig å kunne nyte et godt måltid.

Så var vi tilbake i “turistmaskinen”, og her ble vi nesten dratt med inn for å få ozo, te eller hva det nå var de absolutt ville servere oss. Vi skygga banen, var ikke i så enormt handlehumør akkurat, så vi tusla nå rundt og fortsatte å avvise ivrige selgere.

Etter enda noen runder rundt i de trange gatene fant vi en liten kafe/restaurant der vi kjøpte oss is. Gjett om det smakte i varmen?


 

Vi hadde sett og opplevd, så da var det bare å komme seg utafor murene igjen og finne en taxi til returen.

 

 

Mange nye inntrykk, og mange skritt. Tilbake på hotellet ble det bare avslapping før vi gikk til nærmeste restaurant og delte en pizza.

 

 

Tidlig kveld og opp grytidlig for å rekke flyet som letta fra Rhodos kl 05:25

For avslapping er Rhodos på denne tiden av året helt perfekt, men for opplevelser vil jeg nok velge litt tidligere vår eller litt ut på høsten for å få litt gunstigere temperatur, etter min smak. Men for all del, det var en kjempeflott tur.

#reise #rhodos #kremasti