Program vi_to (INPUT, OUTPUT);

Før jeg starta min pensjonisttilværelse hadde jeg selvfølgelig et yrkesaktivt liv. Og jeg fant igjen en liten artighet da jeg så i no gamle album, for på slutten av 1980 gikk jeg på Kongsberg Ingeniørhøgskole (KIH) på et spesialopplegg som dengang Televerket hadde lagt opp.

Jeg hadde fått meg jobb i resepsjonen på Televerkets EDB-tjeneste (TET), men hadde allerede da jeg jobba på 018 hørt om at det gikk en gjeng fra Televerket på et opplegg på KIH, så da jeg kom til TET, huka jeg tak i opplæringslederen og stilte noen spørsmål om dette opplegget.

Jo jeg måtte selvfølgelig søke, men fikk vel litt følelsen av at jeg som jobba i resepsjonen hadde vel ikke no særlig der å gjøre.

Men jeg søkte og siden det denne gangen skulle være ren kvinneklasse for å øke kvinneandelen i EDB-miljøet, så ble alle søkerne invitert til å delta på opptaksprøven.

Det var min mulighet. Testen besto av “norsk stil”, vi skulle skrive om et tema, så fikk vi en A4-side med engelsk tekst som skulle oversettes til norsk og så var det hovedoppgaven som besto av en logisk test.

Jeg klarte kravene.

Men av de som tok testen var det kun litt mindre enn halvparten som klarte den, og det var et par for få til å fylle de 20 plassene som var kjøpt på KIH. Dessuten var det et par av de som hadde greid det som trakk seg, så dermed ble det satt i gang en offensiv for å skaffe flere deltakere.

I resepsjonen jobba jeg sammen med ei som hadde begynt litt før meg, og som jeg lurte på om ikke skulle melde seg til å ta opptaksprøven. Da det ble spørsmål om hva den logiske testen gikk ut på, sa jeg at jeg sammenligna den med en litt vrien strikkeoppskrift. Og siden min kollega var god på strikking var jeg rimelig sikker på at hun ville fikse biffen.

Men min sammenligning med strikking hadde kommet opplæringslederen for øre, så en dag jeg havna ved samme bord som han i kantina, ser han strengt på meg og sier. “Å sammenligne den opptaksprøva med strikkeoppskrift er en hån mot den akademiske stand”.

“Det er sikkert fordi du ikke kan strikke”, svarte jeg.

Min kollega klarte prøva og vi starta begge på skolebenken.

Et av fagene var selvfølgelig programering, og vi forsto ganske raskt at den logiske testen var en test på tankegang og logikk ved programering. Men siden jeg hadde kobla det opp mot strikking så fikk jeg med meg ei i klassen som jeg delte hybel med, så vi satte oss ned og skreiv et lite program.

Programmet fikk min kollega som utfordring for å løse, og resultatet ble dette.

 

Og en slik fikk opplæringslederen overrakt som bevis.

Nye utfordringer

Som pensjonist kan man gjøre som man vil, og dagene går som en røyk. Jeg har fått en ypperlig “jobb noen dager i uka. Dattera mi fikk jobb som starter halv 6 om morran tre dager i uka, og når faren begynner 7, så får jeg gå bort og vekke de to barnebarna som skal på skolen i 1. og 4. klasse. Litt for små til å ha hele ansvaret for å komme seg opp og rekke bussen på egen hånd. En kjempetrivelig jobb som sikkert ikke er helt etter reglementet nå i disse koronatider, men det har nå gått bra fram til nå.

Morgenstund har gull i munn.

Men litt mer må en jo ha å finne på, og i disse tider er det kun det en selv kan finne på, for å delta på noe som andre har funnet på er jo ikke mulig. Høsten og vinteren har da gått med til mye strikking og sying. Noe har jeg lagt ut før men mere har det blitt etter hvert.

Julegave 1

julegave 2

og julegave 3

Så fikk jeg et oppdrag om å lage sløyfer og skjerf til korpset, vi skulle i utgangspunktet hatt det på julekonserten, men den ble jo avlyst så vi får spare det til det igjen blir mer normale tilstander og tillatt å arrangere konsert.

 

Noen ganger går det litt hardt for seg så det blir hull, da er det greit å kunne “pynte” med en lapp eller to så hullet ikke synes.

 

Og en skjelden gang blir det litt kaffemat

kjekt å ha litt i frysen

Akkurat nå har jeg et prosjekt med no restegarn igjen. Har henta litt mønster både herfra og derfra, så får vi se da om det blir genser av det etter hvert.

Men snart braker det løs med nye bunadsprosjekter, bare vent å se…..

3 dager med fysiske utskeielser

Det ble litt trim sist helgen. Når en er avhengig av å ha snø å kjøre på for å få veden fram til gårds, så måtte helgen utnyttes fult ut. Første økt på fredag da jeg kappa ned og kvista mens sjefen frakta det til gårds.

På´n igjen på lørdag, men da var vi tre, så jeg holdt meg til kvisting, og fikk noen pauser innimellom.

Men det ble da ganske mange trær

Så ble det noen bjørker på lørdag.

Men så blir det vel en jobb med å kappe og kløyve…………

Ønsker alle en riktig god helg.