Berlin

 Hjemme igjen fra en helt fantastisk flott tur til Berlin. Bildene under viser Brandenburger Tor, litt av muren som fortsatt står igjen, Potsdamer Platz, Kaiser Wilhelm Memorial Church og et bilde fra hotellvinduet.

 

På bilde under har jeg funnet igjen bilder fra forrige gang jeg var i Berlin, nemlig i 1990. Da var det mye mer igjen av muren, nesten alle bilene var av typen Trabant, Brandenburger Tor var “pakka inn” for restaurering, Kaiser Wilhelm Memorial Church ser lik ut, men omgivelsene har nok endra seg en god del, og til slutt utsikt fra bussen i Strasse des 17. juni mot Seierssøylen.

Vi ankom Berlin utpå kvelden, sjekka inn på Hotel Berlin 

og gikk ut for å få litt å spise (og drikke).

Fredagen var satt av til seminar for firmaets ansatte, mens vi som fulgte med hadde hele dagen til egen rådighet. 

Googlemap var utrolig fin bidragsyter, så først gikk 2 av oss opp til Kaiser Wilhelm Memorial Church og var innom en hel del butikker på veien.

Tilbake på hotellet en liten tur, og så gikk turen i motsatt retning. Vi gikk over elva, gjennom Tiergarten med monumenter av blant andre, Richard Wagner og Königin Luise

og endte opp ved Brandenburger Tor, Unter Den Linden og gikk også forbi minnesmerket over Europas myrdete jøder

På kvelden var det duka for full fart og oktoberfest

Lørdag hadde vi Ipad løp (evt tur med Trabant, som noen valgte), og det gikk ut på at vi skulle finne poster, ta no selfibilder og besvare spørsmål. I to timer vandra vi rundt etter poster, og besøkte ulike steder

 

Flott middag igjen på kvelden med premieutdeling, men vi kom nest sist 🙁

Og da var turen over, så søndagen gikk med til hjemreise.

#reise #berlin 

 

Svart belte i reising?

Sånn er det å være pensjonist, for jeg har jo lest statistikken og funnet ut at de fleste ulykkene skjer i hjemmet. Så da må det jo være tryggest og være minst mulig der?

Kofferten er igjen pakket, og denne gangen går turen til Berlin.

Det er tur med jobben til gubben (ja for han er ikke pensjonist enda). Skal bli spennende å se hva som har skjedd siden sist jeg var der, tror det var i 90 eller 91, så det å kjøre over Checkpoint Charlie den gang var som å kjøre fra en fargefilm til en svart-hvit. På vestsida var det neonlys og reklame med masse farger, da vi kom over til øst var alt grått. 

Svart belte i reising ja, første halvår  og helt frem til august var det innenlands reisinga foregikk, men fra 7. til 15. september var det jentetur til Kypris så fra 3. til 7. oktober var det korpsgjenen på tur til Spania og nå altså langhelg i Berlin.

Men jeg gir meg ikke med det, for i går fiksa Ranveig (tidligere kollega) restpasser til Kapp Verde, ei uke fra 14. november.

Livet er herlig og opplevelsene ute i den store verden er utrolig mange 🙂

Tilbakeblikk

For 2 uker siden var gjengen på Spaniatur. Gjengen, ja det var i dette tilfelle korpset.

Vi er så heldige å ha en i gjengen som er medeier i en flott leilighet, der vi sammen med han får tilbringe noen dager i sosialt samvær.

En liten forlengelse på en eller så kjempeflott sommer kan en vel si. Første kvelden ble det kos på terassen og en bedre middag på restauranten rett rundt hjørnet. Nydelig og mye mat – 3 retter, wow.

Tidlig morgen og en liten dukkert.

Og vi fanget sola.

Selvfølgelig måtte vi ha noen forfriskninger i varmen.

og masse sol, bading og god mat.

 

og noen kilometer med trasking langs stranda. Her har uværet tatt med seg både hus, terasser og trapper

Og siste kvelden ble det bursdagfeiring for eldstemann i korpser. Og når en skal i bursdagselskap bør en jo fikse frisyren. Hjertelig takk til Heidi, bra jobba 🙂

Forberedelser med pynting av restauranten og full fest.

Super flott tur. 

Det er mye mer enn musikk å være med i korps 🙂

Jubeldag

Jeg har fått internett som funker, yipppppi.

Det har vøre en sann plage å legge ut ting, særlig bilder, når jeg har skrivi innlegg på bloggen, ælt har ti både votter og vinter. Jeg har rektignok jobba med data og er kjent for å vara ganske tålmodig i så måte, men det nettet her har vøre litt meir enn blodtrykket har hatt godt av.

Men i går blei alt så meget bedre. Kjempefart, og jeg kan til og med sjå tv via nett samtidig som gubben sitter og ser på youtube på pc´n, en heilt ny opplevelse.

Dette er første blogginnlegg med nytt nett, men det tipper jeg blir som en leik, sjøl om jeg skal laste noen bilder også.

Tenkte jeg skulle legge ut bilder av litt av det jeg har bruka tida på i det siste.

Jeg har noen flotte bøkær som innehølt mønsterark, så starten var å finne et mønster som jeg tegna av.

Så var det klypping

og sying. 

Neste prosjekt blei ei bukse, men den brukta jeg ei bukse som passer og laga mønster av.

Men jeg har en masse stoff ligganes, så da fant jeg ut at ei veske til å ha strikkinga i, eller bruke som strandveske på sydentur,

det va et passe prosjekt fer å få bruka no stoff.

Iællfæll ingen som har maken, og nå kan jeg ha med Nancykofta i den, som jeg hølt på med innimøllom syinga.

Og det her gikk jo som en drømm 🙂

#mønster #søm #strikking