En helt vanlig hverdag

Ja hva er nå det?

Det har ikke vært en helt vanlig hverdag i dag, for jeg har montert ny putekasse som jeg var å henta på Europris i går, og det er jo ikke hver dag en gjør.

I tillegg til det har jeg bakt eplekake som jeg skal ha med på dansinga i kveld, har egentlig noe i frysen fra sist onsdag, men så hadde jeg noen epler som var på høy tid å få brukt, så da ble det ny bakst i dag.

Altså ikke en helt vanlig hverdag 🙂

Ønsker alle som titter innom en riktig god og hyggelig kveld, med eller uten kake og dans 😉

Fullpakka helg

Fredag starta det med henting av barnebarn, og så bar det rett i hallen for å pakke ut til loppemarked. Ble ikke full økt da noen små måtte hjem og i seng.

Men så var det på´n igjen på lørdag formiddag, men heller ikke da ble det fullt skift, for vi skulle på seterfestival og danse. Så etter at barnebarna ble henta gikk det ikke så lenge før vi måtte dra for å rekke fram til setra.

Flott vær, bra med folk og deilig rømmegrøt etter gjennomført opptreden, ja hva mer kan det bli?

Jo her var huldra på besøk, det var underholdning av folkedansere, tryllekunstner og musiker, korps og kor og jammen var det vist foredrag om TH. Kittelsen også for de som ønska det. Virkelig variert program, og om ikke det var nok var det middag med Swingjazz (middagen besto av en aldeles nydelig fiskesuppe og grilla abbor med grønnsaker til). Blir det reprise neste år tro?

Søndag var det nok en dag med salg av lopper, men i skrivende stund har jeg ikke fått resultatet men håper det ble et bra utbytte til fordeling på skolekorpset og vårt voksenkorps.

#grøsetfestival #loppemarked #dans 

Min flotte turgjeng

Hver mandag har vi avtale om å møtes, hvor er litt forskjellig men kl 18:00 stort sett fast. Det er så godt å ha en avtale med noen andre, det blir litt mer forpliktende da. Selvfølgelig kan det dukke opp ting som gjør at vi ikke kan, men en trenger en bedre begrunnelse enn om avtalen kun er med en selv. Merkelig det der, men det er vel noe med selvdisiplinen antar jeg 😉

Forrige mandag gikk turen til Hovlandsvarden. Kjempefin tur.

Litt bløtt enkelte steder

Men vi fikk hilse på en morsom kar ved en trelegg, nydelig røsslyng og deilige blåbær.

Målet var utsiktstårnet, og for en utsikt høyt der oppe 🙂

Sist mandag valgte vi turen opp til Bjørndalskollen. Bratt var det ja, men super utsikt når vi kom til toppen.

Veldig takknemlig for å ha en så flott turgjeng. Hvor turen går neste mandag er foreløpig ikke avtalt, men vi finner nok en sti og følge da også 🙂

#topptur #skogstur #trimtur

Høstaktiviteter

Jeg må nok krype til korset og innrømme at det nærmer seg høst. Jeg har plukka både rips og stikkelsbær som jeg har laget safta av i år, og jeg prøvde meg også med et lite glass ripsgele. 

Og nå er korntørka klar og tresker er innkjøpt for å få kornet i hus.

Og her blir alle hjelpemidler brukt, til og med gravemaskin til plassering av seksjonene.

Men er det modent da? Joda, og økologisk korn skal forhåpentligvis bli til brød 🙂 Da er det store spørsmålet. Blir det regn så en må vente på tørk før treskeren kan kjøres på åkeren?

Innhøsting, ja det må nok ha noe med høsten å gjøre. Så da er vi vel på vei rett inn i høsten da.

En helg på fjellet

Jentetur. Venninnegjengen har som de fleste kjenner til, noen utflukter med ujevne mellomrom. Denne gangen hadde vi fått låne hytte i Rauland. 

Tidlig fredag morgen starta vi. Jeg var den første som ble plukka opp, så var det to stopp til før alle var samlet. 5 stk med oppakning i en bil. Trangt?

Neida det her gikk fint. Og første etappe gikk mot Rjukan.

På Rjukan ble det lunsj og handel, og så skulle vi gjerne tatt turen opp med Krossobanen, men fant ut at vi hadde varer som muligens burde komme i kjøleskap, så det får bli en annen gang.

Vel fremme, og her skulle vi nok få en kjempetrivelig helg. Kjempefin hytte, super utsikt og fjellet rett utenfor døra. Det ble en liten tur oppover i utforløypa/akebakken, og etterpå bare koste vi oss med god mat, godt drikke, litt kortspill, håndarbeid og selvfølgelig masse prat. Supertrivelig kveld.

På lørdag måtte vi selvfølgelig ta en kjøretur ned til Rauland sentrum. Der kjøpte vi hver vår lille pakke som vi skulle bruke til Pakkeleiken seinere på kvelden. Ja det ble vel litt andre ting også. Selv kjøpte jeg meg Kari Traa flisjakke.

Nydelig turvær, litt bløtt enkelte steder, men kjempefint med “trapp” over gjerde da.

Og etter en slik tur, ja da har en selvfølgelig gjort seg fortjent både til god mat og godt drikke.

Og det hadde vi mer enn nok av. Mmmmmmm, nydelig.

Men alt tar slutt en gang, så også denne turen. På vei hjem ble det både beinstrekk og softis stopp.

Kjempefin tur så takk både for lån av hytte og til mine kjære turvenner, gleder meg bare til neste treff.

#rauland #hyttetur #vennegjeng #jentetur

Opptur

Jeg gikk nok ikke skoa av meg i går, men hadde derimot en super ettermiddag med eldste barnebarnet mitt som for tiden er i Garden.

Det ble både kaffe, butikkrunde og til slutt en matbit, før jeg tok buss og bil hjem. En superfin ettermiddag <3

 

I dag var det mamma sin tur, hun hadde time hos friserdamen i dag, så da passa det med en liten kjøretur opp til Vingen for å ta en lunsj der. 

Superflott utsikt mens vi koste oss med nydelig rundstykke, vaffel og kaffe i verdens største hoppbakke. 

Bare synd det er så dårlig markedsføring av denne flotte turistattraksjonen.

#vingen #vikersundbakken #skiflyging 

Venner på Facebook

Jeg får stadig noen meldinger med advarsler om ikke å godta venneforespørsler fra den og den. Kjære vene tenker jeg, er det noen som godtar venneforespørsler uten å vite hvem personen er eller kjenner vedkommende? Det gjør ikke jeg, for de blir sletta ganske fort.

Men noen ganger har det kommet forespørsel fra personer jeg kjenner og som jeg allerede er venn med på FB. Da er det mer “Obs obs”, for da er det store sjangser for at noen har oppretta en profil med “stjålet navn”, og de er det jo ikke så lett å vite hvilke hensikter har. Derfor bør alle ta kontakt med vedkommende og sjekk om det er de selv som har oppretta ny profil, eller om noen andre har “overtatt deres navn” om dette skjer. 

All grunn til å være obs, men jeg har altså så stor tro på andre at de selv er i stand til å vurdere hvem de vil være venner med, uten at jeg er med på å sende videre slike “spammeldinger”, ja for det er vel egentlig det det er.

NAV, hjelp eller nedverdigelse?

Jeg hørte om ei mor med mann og tre barn som mista jobben sin. Først ble det et vikariat, men det tar jo som kjent slutt. Tilbudet var derfor å jobbe 2 timer pr dag 2 dager i uka som ekstrahjelp. Når en skal kjøre 3 mil hver vei (der det ikke finnes kollektiv transport) sier det seg selv at du bruker opp lønna på å kjøre til og fra med så kort arbeidstid. Så kommer det tilbud om kveldsjobb fra 15:00 til 22:00, torsdag, fredag, lørdag og søndag hver uke. Det er samme veien å kjøre, dessuten er ikke mannen hjemme fra jobb før 17:00, så henting i barnehage blir derfor et problem.

Er det lov å pålegge en å jobb hver helg? Det blir iallefall ikke mye familieliv ut av det.

Tilbud nr 3 var et to ukers vikariat i fellesferien, når både skole og barnehage var stengt, og en mann som ikke hadde fellesferie. Skulle barna være hjemme alene da? Det var det, da var det slutt på de arbeidsledighetspengene og en mindre i arbeidsledighetskø, men fortsatt ingen jobb.

De to siste tilbudene minner vel mer om jobb for skoleelever enn no fast varig jobb som NAV burde tilby arbeidsledige.

Dette er ikke det eneste tilfelle jeg har hørt om, så jeg undrer litt på om det er for at de selv skal ha en jobb, eller som jeg i min enfoldighet håper og tror, at de skal være der for å hjelpe.

Det er ingen som bare kan stikke innom NAV lenger, nei der er døra låst og en må bestille time, det er heller ikke mulig å få tak i noen pr telefon bortsett fra et felles sentralbord. Det er mulig de på denne måten klarer å få redusert arbeidsledighetstallene, men da er vel noe helt fundamentalt galt tenker jeg, eller er det jeg som er helt på ville veier?

#arbeidsledig #NAV #nedverdigelse

NRKsommertoget

I dag var det et stort øyeblikk. Et tog stoppet på Åmot stasjon, og det er det vanligvis ingen tog som gjør lenger. Det er nok også veldig lenge siden det har vært like mye folk på stasjonen. En eldre kar kunne opplyse om at det i 1951 muligens hadde vært flere, da de tok imot en Norgesmester her på denne stasjonen, men det er jo en god stund siden.

Mange forventningsfulle, og så kom toget ca 5 min etter planlagt tid.

Men det stoppet.

Tre gamle kjente fra barneskole 🙂

Jammen rakk de ut med kamera også

Mange hadde i hvert fall sørga for å stille opp med flagg.

Helikopteret var også på plass.

Klare for avgang.

Så etter ca 5 min var hele besøket over, og toget rullet videre.

Da blir det jo spennende å se om vi dukker opp på skjermen i ettermiddag 😉

#nrksommer #sommertoget #åmotstasjon