Reiseskildring – Kapp Verde

Helt nytt reisemål ble valgt, nemlig Sal, en av Kapp Verde øyene. Jeg har hatt et ønske om å dra dit en stund, men det har altså ikke blitt realitet før nå.

Vi hadde valgt Ving, og flyturen skulle starte på Gardermoen og derfra til Gøteborg, før vi tok fatt på siste strekningen på ca 6 og en halv time.

I avgangshallen traff jeg kjente som også skulle på samme fly. Vi skulle forøvrig ikke til samme hotell, så etter at vi omsider kom oss igjennom en manuell passkontroll (pga datatrøbbel) som tok omtrent en time eller så i kø, så jeg ikke mer til de.

En liten busstur og så var vi fremme på hotellet vårt.  Så var det bare å komme seg ut i sola.

Ny dag, nye muligheter. Byvandring i Santa Maria men siden det ikke finnes gateadresser på Sal, så var det litt leting før vi fant Ving-guiden vår, men så starta vi på rusleturen vår.

Vi hilste på noen restaurantinnehavere som ønsket oss velkommenn tilbake for å smake deres fortreffelige retter, noen stilte sågar med egen musiker. Vi gikk forbi et par kirker og ble fortalt at de hvite var katolske og de blå var protestantiske. 

 

Byen er ikke stor, den består stort sett av 3 paralelle gater, derfor ble det tid til å nyte solen og bade litt i basenget. Hver dag kom vi inn til nye kunstverk på sengen, så servicen var upåklagelig. Og en spasertur på stranda gjorde at vi ble vitne til ekteskapsinngåels.

Når en først er på koseferie er det vel bare helt naturlig å ta en tur innom på SPA, og det gjorde vi. 

Det ble hårvask, behandling av både hender og føtter og en hel kropsmasasje. Og selvfølgelig må en passe på væskeinntaket i varmen.

Men når vi først er på langtur ønsker vi selvfølgelig å se litt av omgivelsene, så vi meldte oss på en busstur rundt på øya. Men den kommer i neste innlegg så følg med.

#kappverde #capoverde #bad #sol #santamaria #oasisatlantico

 

Igjen er kofferten klar

Det er underlig hvor mye en skal rekke når en er pensjonist altså. At noen sier de ikke forstår hvordan de hadde tid til å jobbe, forstår jeg veldig godt.

Den siste uka har gått som en vind. Vi var som vanlig på dans på onsdagskvelden, starta med korpsseminar på torsdag kveld, og fortsatte fredag kveld. Så dro vi på overraskelsesbesøk til ei dame som fylte 70 år litt seint på fredag, for fødselsdagen var ikke før på lørdag.

Men på lørdag var det seminar igjen, så vi spilte fra 9 til ca halv tre. Så var den en runde innom butikken for å handle før vi dro hjem, pakka ut og satte kursen i barnebursdag til bonusbarnebarnet på et år. Etter litt pizza og kaker, var det rett hjem og skifte for så og dra i 60-årslag med tema swing.

Noen timer søvn og litt frokost på søndag, før turen gikk til kirken og 50-års konfirmantjubileum. Etter en kjempefin feiring var jeg innom hos en bekjent som hadde kjøpt ballkjole til dattera, men som ikke passa helt, så jeg tok den med for å gjøre noen små forandringer, jeg må jo ha litt å henge fingrene i når jeg kommer hjem også. Søndagen ble avsluttet med en tur på dans med sosialt samvær og planlegging av nye danseaktiviteter. I går, mandag, var siste dagen med datakurs på frivilligsentralen, og i dag har jeg pakka kofferten.

Nå er jeg klar for Kapp Verde, flyet går i morra tidlig. Det blir kjempespennende, alltid morsomt å reise til nye steder, og været ser det ikke ut til at vi kan klage på eller hva?

Gleder meg stort til ei uke her.

50-års konfirmantjubileum

Søndag var det jubileum, og følgende invitasjon var lagt ut på FB på profilen til Kirkene i Flesberg

Av de 30 som ble konfirmert i Flesberg kommune i 1968 har vi mistet 3. I kommune er det 3 kirker, men konfirmasjon ble gjennomført i kun to av de. På grunn av at sokneprest Mjaavatn var syk, hadde vi vikarprest fra Kongsberg, res.kap. Volden, og sikkert av den grunn hadde vi konfirmantundervisningen sammen. Den gang betydde det at vi måtte bruke sykkelen til og fra, og da ble det fort ei mil hver vei for mange av oss. 

18 stk. klarte vi å samle. Først til gudstjeneste i Svene kirke, der det igjen var vikarprest fra Kongsberg, på grunn av sykdom, denne gangen prost Tønnessen.

Etter gudstjenesten reiste vi til Lampeland hotell. Praten kom fort i gang over en kopp kaffe, selv om noen av oss ikke hadde sett hverandre på over 30 år. Vi spiste en kjempegod middag, og praten lot seg ikke stoppe.

Vi har blitt 50 år eldre, men for en flott gjeng.

Dagens produksjon

I dag ble det en formiddag på syrommet igjen. Jeg sydde for litt siden kjole til ei dame i swingklubben som skal feire rundt tall til helgen. Men dama hadde vært raus med stoffkjøpet, så det var en god del til overs, så når barnebarnet ønska seg swingskjørt av restene ble det altså en formiddag på syrommet i dag.

Men med swingskjørt må en jo ha underskjørt også 🙂

Litt tyll, skråbånd og strikk, vips så var det underskjørt.

#søm #swingskjørt #underskjørt