Håndsøm

Ja det er hva det dreier seg om nå om dagen.

Her har jeg fått  ferdig alle knapphullene på vesten.

4 knapphull på  armlinningene på skjorta.

   

Jeg har sydd ferdig knapphullene på ene beinet på nikkersen, men må på bytur for å få mer garn til andre beinet.

Kalotten skal ha pyntesnor, men mangler skinnkanten foreløpig.


 

Men jammen går det framover nå, og det er skikkelig morsomt.

Bunaden tar form

Men det er fortsatt mye jobb igjen, og det meste nå er håndsøm.

Halvparten av knapphullene på vesten er ferdig.

Men det skal sys knapphull i armlinningene til mansjettknappene.

Belegg på jakka skal sys på, selvfølgelig også med hånd.

Og nikkersen skal også ha røde knapphull på beina.  

Så jeg er foreløpig ikke arbeidsledig. 

Men det er veldig artig å se at det tar form og begynner å bli bunad av den stoffhaugen jeg var og kjøpte. 

 

Dugnadsinnsats

Nytt år, nye muligheter. I kveld skal vi ha årsmøte i swingklubben, og det vil som seg hør og bør by på noen utskiftinger av personer i de ulike vervene. Det er alltid spennende og se hvordan mennesker jobber sammen. Alt som skjer i klubben skjer jo på dugnad, og mange har lagt ned en formidabel jobb for klubben. Når jeg tenker på hvor mange lag og foreninger som holder det gående rundt omkring, ja da ser jeg svimlende tall med tanke på hvor mange timers jobb som blir lagt ned i løpet av et år.

I klubben vår har jeg vært leder det siste året, og det heter jo at i medgang er allting enkelt. Det har ikke bydd på store problemer å være leder det året her hvertfall. Vi feira 20-årsjubileum i fjord, og hadde en kjempetrivelig markering

Vi har økt antall medlemmer i løpet av året, noe jeg tror vi har fått hjelp av “Skal vi danse”, Eilev kommer jo fra nabokommunen og et klart oppsving for danseglede i befolkningen. Vi har også flytta til andre og større lokaler som en konsekvens av flere deltakere. Om jeg blir gjenvalgt står igjen å se, men det hadde vært veldig trivelig å fått fornya tillit.

Jeg er i alle fall utrolig glad for å få være en del av et så flott miljø <3

#dans #swing 

Etter den søte kløe kommer den sure svie

Så heter det i et ordtak, og det er vel hva jeg føler litt på nå. Jeg var på vei hjem fra en helt fantastisk uke i Dubai, men da var det noe som skjedde når jeg skulle tygge. Det gjorde så vondt at jeg måtte fylle på med smertestillende. Da jeg kom meg hjem til tannlegen og fikk tatt røntgen, viste det seg at jeg hadde fått betennelse i tuppen på en rot – i ei tann som var rotfyllt. Trodde faktisk at rotfyllt tenner var døde, men her skal jeg si det var liv. Ene kinnet hovna opp, så jeg var en smule skeiv, men etter å ha gått på penicillin i noen dager nå, så er hevelsen på tur tilbake, smertene nesten borte så jeg håper det går over.

Jeg håper ikke det har en sammenheng med at jeg har hatt en tannkjøttsykdom eller pyrea. Slik jeg har fått det fortalt er det arvelig, bakterier som har litt feil innstilling og derfor ser på tennene som fremmedlegeme som skal fjernes. Resultatet er at det blir “lommer” i tannkjøttet rundt tennene der det samler seg bakterier. Jeg var i mange år hos tannpleier og renset disse “lommene”, jeg opererte, skar vekk noe av tannkjøttet for å fjerne lommene, og jeg fikk tenner som løsnet.

Men så kom jeg til tannlegen som henviste meg til en ekspert på området. Der var jeg gjennom en behandling med full rens + tablettkur, skyllinger osv. som resulterte i at jeg ble friskmeldt. Bakteriene som gjør at tennene løsner var vekk, ingen tenner har løsnet og ingen flere “lommer# har dukka opp. 

Dattera mi hadde også starta prosessen med rensing, så jeg fikk sendt henne til samme prosessen, og hun har faktisk fått stoppa det før hun kom så langt at det ble løse tenner. 

Det sies at dette er definert som sykdom, men det blir ikke dekket av det offentlige om en ikke må trekke tenner?????????

Jeg fikk nemlig dekket deler av innsetting av bro, på grunn av at jeg måtte trekke noen av de løse tennene. Men den behandlingen som stoppa det og gjorde meg frisk, det måtte jeg punge ut for fra egen lomme. Jeg er selvfølgelig sjeleglad for at jeg fikk den behandlinga, og det var verdt hver eneste krone, men en kan jo stille spørsmål ved logikken i hva som dekkes og ikke.

 

#tannkjøttsykdom #pyrea 

 

Siste innspurt

 

Det var i alle fall masse lys i alle mulige farger.

Denne var ikke så verst som dessert til frokosten den 😉

Noen instrukser for å kunne gå inn på Mall of the Emirates.

Der inne er altså skibakken Mall of the Emirates ski, med heiser, sklier skibakke og skikkelig vinterlandskap.

Bassenget på hotellet måtte også testes før vi tok farvel.

Siste kvelden var det valentinsdag, så da vi kom inn på restauranten var det puntet med rose og roseblader på bordet.

og da vi var ferdig, fikk vi hver vår rose.

En kjempetrivelig avslutning på Dubai oppholdet. En tur hit kan absolutt anbefales, utrolig mange flotte opplevelser var det.

#malloftheemirates 

Flotte dager i Dubai

I Dubai kan en ikke bare gå inn på en fortausrestaurant og bestille et glass vin, men det finnes mange flotte kafeer og restauranger i og rundt alle kjøpesentrene som kunne varte opp med masse godt både å spise og drikke.

En blanding av lime og mynte smakte helt fortreffelig.

Cesarsalaten var også helt nydelig.

Og vi så tivoli, men prøve ikke lykken eller karusellen.

Det ble mange skritt på skrittelleren, så det var godt med noen stopp for litt kaffe og 

ikke minst deilig is.


 

Mange inntrykk

en hel gågate med fortausrestauranter, 

og ikke minst fine biler.

På tekstilmarked i gamlebyen, der alle ville selge skjerf til oss.

og på båttur på Dubai Chreek

Før vi gikk av på andre siden og fikk med oss gull og krydder markedet.

Og vi prøvde metroen. Kjempegreit å finne fram, og det var vel heller ikke det dyreste vi gjorde 🙂

En erfaring er hvertfall at det var utrolig mange hyggelige og hjelpsomme mennesker der. Var vi i villrede og så ut som no spørsmålstegn der vi sto og lurte på hva eller hvor vi skulle, så kom det noen og lurte på om de kunne hjelpe. På toget reiste de unge herrene seg og tilbød oss å sitte, men det var jo også en egen vogn for damer og barn. Den ble respektert fullt ut, for på andre siden av streken sto de som sild i tønne.

Jeg har noen flere bilder, men det får komme seinere.

 

#dubai #marked 

Burj Khalifa – verdens høyeste hus

Verdens høyeste hus, selvfølge måtte vi dit når vi var i Dubai.

Vi tok først en tur til Mall of Dubai som ligger ved Burj Khalifa, og når vi var der måtte vi jo også få med oss fonteneshowet.

For et utrolig flott syn.​

Men vi måtte selvfølgelig opp i huset også. Vi hadde bestilt billett, så etter litt leting for å finne ut hvor vi skulle komme inn, var det bare å slappe av litt før vi bevet oss inn i heisen.

I 122. etasje ligger At.Mosphere Restaurant Experience​, 422 meter over bakken. 

Med sine 828 meter var vi vel bare litt over halvveis til toppen. Men det var ingen ting å utsette på utsikten her heller.

Flott å se alle lysene etter som mørket falt på.

Og litt smått og godt ble det også.

 


 

Men vi måtte jo ned igjen også, og det er vel ingen ting å si på farten (selv om filmen er sidelengs).

video:IMG_5151

 

#burjkhalifa #dubai

Vi brukte penger som fulle sjømenn.

Her var det luksus og vi bare svevde med.

For det tok litt tid å orientere seg, finne ut hvor vi skulle og hvordan vi skulle komme oss dit. Vi hadde fått tips om en strand ute på The Palm Jumeirah, og tok en taxi dit. Men den var selvfølgelig stengt akkurat den dagen, på grunn av privat arrangement. 

Ja så da bar det videre til Hotel Atlantis, og Aquaventure Waterpark i stedet. 

Dette er jo en tillaget øy, og det kan tyde på at det er behov for å fylle på med sand, skal en dømme etter haugene som ligger til venstre i bakgrunnen.

Biletten kosta ca 800,- pr pers, men da fikk vi hanburgermeny med på kjøpet.


Selvfølgelig var det mange sklier og andre aktiviteter, men vi prøvde oss bare på vannskliene, resten var for øyets skue.

En kjempefin dag, og så bar det tilbake på hotellet i taxi. De hvite bilene her ble ganske flittig brukt.

 

#Atlantis #Dubai