Datakurs for nybegynnere

Så er vi igang igjen, med datakurs for nybegynnere. Frivilligsentralen arrangerer kurs, og der er jeg med som hjelper. 

Det er jo nesten umulig å klare seg i dagens samfunn uten bruk av data. Noe data bruker vi vel uten å vite det, men noe må vi nødvendigvis ha en datamaskin, nettbrett eller smarttelefon for å få utført. Det er dyrt å bruke banktjenester om du ikke gjør det selv på nettet, men selvfølgelig er det dyrt å kjøpe datautstyr bare for å utføre banktjenester. Derfor er det jo fint at det er mulig å melde seg på et kurs der en kan lære å bruke noen flere av alle mulighetene internett gir oss. 

Ivrige deltakere vil både lære å skrive brev, sende mail, være på Facebook, bestille reiser og varer, lese nyheter og selvfølgelig banktjenester. Dessuten er vel alle offentlige instanser i ferd med å gå over til elektroniske utsendinger av brev og andre dokumenter.

Data har sitt eget språk, så som nybegynner er det ikke alltid så enkelt å forstå, når det blir snakk om å bruke backspace, enter, delete, at eller alfakrøll og space som bare er noen av uttrykkene som farer rundt i luften. 

Jeg håper alle finner ut av alt dette i løpet av de kursdagene vi skal møtes, og synes det er kjempeartig å kunne bidara.

#datakurs #frivilligsentralen #modum

 

Nytt strikkeprosjekt

Som tidligere nevnt, fikk jeg garn og mønster til genser både til søster og niese. Nå måtte jeg bare starte på søster sin genser. Det er greit å ha litt å bytte på innimellom all håndsømmen på bunaden. 

Flettegenseren strikkes i Sandnes Tweed garn, og jeg har som vanlig starta med armene.

#strikking #håndarbeid
 

Mye håndsøm på en bunad.

Når alle sømmer skal sys til for hånd så tar det tid. Vesten blir kanta med rødt foran og grønt på nakken, og her må det sys for hånd. På buksa blir sømmen lagt ut til hver side og sydd til. Belegget i livet skal også sys til for hånd.

Det går nok veien det her, selv om det fortsatt står igjen en god del håndsøm, ikke minst knapphull og stikninger.

#gråtrøye #herrebunadfraflesberg #håndsøm #bunad

GTduA kan ikke redde verden

selv om hun nok gikk rundt i den villfarelsen en periode av sitt liv. Nå ja, å redde verden var vel muligens å ta litt hard i. Etter et havarert ekteskap, og litt luft under vingene,  møtte hun i alle fall en type hun var overbevist om at hun skulle redde. Men hun hadde selvfølgelig ikke god nok innsikt i sitt eget liv, til at hun forsto at dette var et mye større feiltrinn enn sist. Hun trodde selvfølgelig det var den store kjærligheten som hadde kommet ( i alle fall var hun angrepet av sterk forelskelse). Og hvem har ikke hørt om at kjærlighet gjør blind? Hun har nok etter hvert fått litt mer livserfaring og utvida synet på eget liv en del, så nå kan hun si at alt bare var en kjempestor vrangforestilling.

 

Det hun nå i ettertid ser, er at det hun trodde var kjærlighet, ligner mye mer på et inderlig ønske om å få en fortapt sjel inn i varmen, for å leve et “normalt liv”. Men når vedkommende både er spillegal og psykopat, ja da skal det nok andre krefter til enn en enkel skjel fra landet, som ikke kjenner seg selv godt nok til å tolke egne følelser engang, for å få fyren til å bli et “normalt menneske”. 

Når hun omsider har kommet seg ut av et slikt forhold ville det være naturlig å tro at “brent barn skyr ilden”, men nei da. En alkoholiker og en psykisk ustabil må også prøves før hun endelig innser at det ikke er mulig å forandre på andre mennesker.

Men til slutt forstår hun at gjensidig respekt og tillit er sentrale begreper i et forhold. Hun må akseptere sin livsledsager slik han er, uten å prøve å gjøre han om til den perfekte mannen hun ønsker seg. Det er selvfølgelig lettere når hun omsider møter en som er i stand til å stå på egne bein, som ikke i utgangspunktet vekker hennes trang til å forandre noe.

 

 

Planlegging er halve morroa

Det er snart tid for tur igjen. Jentegjengen fra oppveksten, som har holdt sammen mer eller mindre siden skolestart ( vi hadde ikke barnehage den gang). Det var noen få år vi så lite til hverandre, men så tok vi opp igjen kontakten og har blitt en fin reisegjeng. 

Vi har vært på Gran Canaria et par ganger, på Fuerteventura, Teneriffe, Lanzarote, Madeira, i Kroatia, Tyskland, Hellas, Kreta, Tyrkia, på hyttetur, fjellvandring på Hardangervidda, gått “Jentene på kyststien” og muligens noe jeg har glemt, men om et par uker går turen til Dubai.

 

Det blir en kjempespennende tur, jeg gleder meg stort.

Vi er en gjeng jenter, egentlig ikke veldig like og muligens heller ikke så mye til felles bortsett fra at vi er oppfostra i samme lille bygda. Men like fullt har vi altså klart å holde kontakten, og vi koser oss skikkelig når vi er på tur. Det er ikke alltid alle er med, eller har lyst til det samme, men så langt har vi vært veldig flinke til å gjøre litt for enhver smak, så derfor får og gir vi litt alle sammen.

Kommer nok referat fra Dubai turen seinere.

#ferie #reise 

Genser på pinnen

Nå ser jeg snart slutten på den første genseren. Som jeg har nevt tidligere fikk jeg en pose med garn og oppskrifter av lillesøster.

Jeg starta med armene, begge samtidig, på rundpinne. Nå er jeg snart oppe i halsen på bolen, der jeg skal starte på halsfelling, så da nærmer det seg slutten på den første genseren. 

Men i posen var det garn til en genser til, så arbeidsledig blir jeg nok ikke med det første.

 

(innlegget er ikke sponset)

#genser #strikking #håndarbeid
 

Uutholdelig lydnivå

Kjempeflott musikk, hadde den bare ikke vært så høy. I går var det Dansegalla i Drammenshallen. Etter å ha vanka på slike tilstelninger en del år så har vi lært at sov i ro er tingen, men til og med da var musikken høy, så jeg lurer på hvem som hører så dårlig at de må overdøve alt og alle. Og det som er det aller verste er jo at de ødelegger musikken med at det piper og låter i alle kanter. Jeg har en inderlig bønn til alle som stiller med lyd på slike tilstelninger, la de som fortsatt har hørselen i behold og som ikke ønsker å ødelegge den, få styre styrken. 

De to siste årene på Dansefestivalen på Sel har jeg opplevd at de har hatt folk på “klåfingbordet” som har styrt lydnivået veldig bra, prisverdig 🙂 Bevis på at det lar seg gjøre.


 

Første timen med Contrazt, var vel lydnivået til å leve med. Men så kom Lasse Stefanz og da var det full guffe, så i med ørepropper, bedre ble det ikke da Rune Rudberg band entret senen. Jeg holder ikke ut 6 timer med så høy lyd, så vi tok kvelden etter ca fire og en halv. 

Men en liten morsom opplevelse må jeg ta med. Rune Rudberg band spilte en sang om Kjedekassa.

video:IMG_4943
Denne ble laget av Mr. Ray til pappa Kay (hør orginalen her)  den samme Kay laget valsen Dua til meg på 60-årsdagen min 🙂 Tenk å ha fått en helt egen vals 🙂


 

Kan noen fortelle meg hvorfor orkestrene ønsker å ødelegge sin egen musikk med volum, dunder og sprak?

Når det er sagt var det en trivelig kveld med gode venner og en god porsjon dans.

 

#dans #dansegalla #drammenshallen 

(For ordens skyls: Innlegget er ikke sponsa)