Super tur på fjellet

Helgen har gått med til swingklubben sin årlige høsttur.

Vi har tur hver høst og har ofte vært til norske høyfjellshoteller, men har også vært både i lavlandet og til den svenske sjærgården. 

Denne gangen var målet Spåtind sport hotel, og 48 stk (inkludert sjåfør) ble etter hvert samlet i bussen som tok oss mot bestemmelsesstedet.

Vi har en kjempeflott arangementkomite som sørga for å holde oss litt i ånde på bussen med noen oppgaver, og vi hadde en stopp underveis der vi fikk både baguett og noe å drikke.

Vel fremme

og fordelt på respektive rom ble det middag og siden dans på fredag kvelden.

Stort flott dansegulv, og flott dansemusikk besørget av Nabokara, til tross for at vokalisten sleit med bihulebetennelse og var absolutt ikke i toppform.

Ny dag, nye muligheter. Lørdag starta med en lang trivelig frokost. Men så var det duka for en tur ut i friluft og mulighet for å bevege seg litt. Vi ble delt inn i lag, og arangementkomiteen hadde vært ute og gått opp løypa og funnet plasser der vi skulle ha konkuranser.

Det ble ballkast hvor vi måtte ha på oss briller med prismeslipte glass (merkelig syn på omgivelsene).

Vi hadde stafett med spising av lakrissnor med seigmann knytta i enden, på førstemann, og rensing av bamsemoms, suge av sjokoladen, på andremann.

Så hadde vi balansering av ballong på talerk (istedet for egg i skje), også stafett med tre på hvert lag.

Neste var fjorsering av gitt strekning, to på hvert lag, og to aviser som vi skulle forflytte oss på hele tiden.

Og på en post skulle vi hente ting som startet på en gitt bokstav, og på den siste 

var oppgaven å sprekke en balong mellom to deltakere uten å benytte armer eller ben.

Det var en god økt med masse latter.

Etter endt konkuranse var det tid for lunsj. Etter det var noen på topptur til Skjervungfjellet.

Etter så mye konkuranse må en selvfølgelig også ha premieutdeling, og den foregikk i peisestua før vi gikk til middag.

Og etter middagen ble det selvfølgelig masse dans, og nå var nok vokalisten i litt bedre form. Men det var ikke bare Nabokara som spilte denne kvelden, vår tidligere leder i klubben og sjåføren trakterte henholdsvis trekkspill og gitar, og tok så gar en sang, så da ble det ei økt med gammeldans også.

Søndag var det frokost, pakking og så tok vi fatt på turen hjemover.

Da er det vel bare å oppsummer med at det var en kjempeflott tur, litt småtteri med no mat og kommentarer, og rom som ikke var helt ferdig restaurert, ja det glemmer vi vel fort i den store sammenheng.

Takk for at jeg får være en del av denne supre gjengen <3

#fjelltur #hotell #swingklubb #spåtind

På tur igjen

Jentegjengen hadde nok en gang avtale om å ut på tur, selv om ei hadde tatt turen til varmere strøk.

Vi starta i bil, så gikk vi på en traktorvei et stykke, før vi tok av oppover en blåmerka sti (litt dårlig blåmerking riktignok).

Målet med turen var Hafella, en topp i utkanten av Holtefjell. Bratt, ja det var det, men etter ca 1 time hadde vi klatret oss opp til

624 moh og for en kjempeflott utsikt. Den lille hvite flekken midt i bilde er kirken like ved der jeg bor, og opp til venstre ligger Tyrifjorden.

Vi så regnet som falt rundt oss, nesten på alle kanter, men vi fikk ikke et eneste drypp. 

Etter medbragt lunsj og en trivelig pause bar det nedover igjen, og det gikk veldig raskt i forhold til turen oppover.

Selv om jeg måtte stoppe opp og ta bilde av disse kjukene

og disse, hva nå de heter

Veldig flott tur, så da er det bare å glede seg til neste mulighet, for de andre avtalte ny tur i høstferien, men da er jeg på utomlandstur 🙂

Rundtur langs elva

Mandagsturen hadde start ved vår nedlagte stasjon, og 

og så gikk ferden mellom jernbanelinja og elva, og i svillehaugen bak stasjonsbygningen bodde det tydeligvis noen, men de var ikke hjemme da vi gikk forbi.

Videre fulgte vi stien til vi kom til jernbanebrua, og når vi var midt utpå, så kom toget.

Videre tok vi en tur langs veien ned til fiskeforeningens forsamlingslokale. Kjempeflott hus

 

og ikke minst omgivelser.

Herfra fulgte vi fiskestien oppigjen langs elva, og videre oppover veien via Kongshaug, ned til Kongsfoss.

Begynner å bli vakre høstfarger nå

Kjempefin tur, og med lokal guid kunne det ikke blitt bedre 🙂

 

 

På frivillig basis

I dag har Frivilligsentralen i Modum hatt SeniorSurf dag med tema sikkerhet på nett. Vi var litt tidlig ute her i kommunen, grunnet tilgang på lokaler og andre faste aktiviteter. Siden jeg har vært med som medhjelper på tidligere datakurs på Frivilligsentralen, fikk jeg også tilbud denne gangen, men fikk vel litt mer i fanget enn bare medhjelper denne gangen. Uansett så er det kjempeartig, og jeg hadde god hjelp med formidlingen selv om presentasjonen på “tavla” ikke var spesielt vellykka. Det er rart hva en dårlig pære i projektoren kan ødelegge 🙁

Det er i alle fall et utrolig viktig tema, og er aktuelt for alle, ikke bare seniorer. Om noen skulle ønske å finne ut mer er det bare å følge lenken i toppen på innlegget, mulig du kan få noen tips 🙂

Jeg håper i alle fall at tilhørerne fikk med seg noe av det som ble formidlet, og gleder meg allerede til neste gang vi skal kjøre kurs.

Snart både jul og 17. mai

I allefall i min hverdag. Her går det i brodering og strikking, og det bør vel være et mål og få det ferdig til de respektive høytider.

Jeg har tidligere nevnt at jeg overtok et broderi av en julekalender der halve mønsteret mangler. Nå har det vokst, og jeg har da kommet godt i gang.

I tillegg har jeg starta på brodering av nye linninger på bunaden til min datter, de gamle har blitt litt korte (de krympa også i skapet).

Og så er jeg i gang med strikking av sokker, fant no restegarn, og det kan vel sikkert bli no julegaver håper jeg.

Ønsker alle som stikker innom en riktig god dag, så høres vi plutselig igjen 😉

#håndarbeid

To søstre

Jeg har begynt å lese boken av Åsne Seierstad, nærmer meg vel snart halvveis, men det er så begredelig lesing at jeg ikke veit om jeg gidder fortsette. Jeg blir bare frustrert og oppgitt over at noe kan fordreie tankene til folk så enormt. Det er i alle fall ikke merkelig at det blir krig i verden, men det er det vel i all hovedsak religionen som har forårsaka. Har du ikke den riktige troen, nei da er du ikke verdt no. 

Jeg forstår heller ikke hvorfor de som påberoper seg å være “fredelige” muslimer absolutt må ikle seg hijab eller andre kleskoder for å vise verden hva de tror? Hva er hensikten? Er ikke tro noe den enkelte kan ha privat for seg selv? Eller er de muslimske kvinnene så redd menn at de må gjemme seg? Dersom de har kommet hit og er interessert i å bli her, så bør de også være mottakelige for å følge norske vaner og skikker. På meg virker det som ren provokasjon. 

Disse to søstrene har jo reist fra Norge, og det er helt greit for meg. Men jeg må ærlig innrømme at jeg er ikke veldig glad for at miljøer som dissa to jentene har blitt “fanga” av finnes her i landet. 

Når vi hører om at flyktninger som har rømt fra krig og elendighet, og har fått opphold i Norge, og så reiser tilbake, enten på ferie eller som disse søstrene, tilbake til krig og ufred. Eller de sender sine barn til hjemlandet for å gå på islamskole. Er det da grunnlag for å la de bli her? 

På grunn av strengere begrensninger og krav til de som skal bli her i landet, er det vel ikke fult så attraktivt å komme hit lenger. Men hva med alle de som har kommet og får avslag, og som rømmer fra mottak? Hvor blir de av, og hva lever de av?  

I boka står det om at guttene gifter seg med jenter, og så når de har “brukt de” så blir de skilt med et pennestrøk. Slik jeg har oppfattet det er det jo disse klesplaggene som skal dekke kvinnene for ikke å friste mannen. Ja, hva er det med muslimske menn tenker jeg? 

Jeg har i alle fall lagt boka på vent, så får jeg se om jeg fortsetter seinere.

 

Aktiviteter på løpende bånd

I helgen har vi hatt buggkurs i swingklubben. Utrolig artig, og så mange flinke og danseglade mennesker. Det er en sann fornøyelse å lære bort til så lærevillige deltakere. Det er helt utrolig hvor stor fremgang en kan se på 3 x 2 timer.

 

I tillegg var det musikkoppdrag. Konsert på Blaafarveværket. Bildene er fra oppvarminga, så det kom noen tilhørere på de ledige stolene der. Hihi 😉

Vel blåst!

 

Men nå er det VALG, og det er jo uhyre spennende. Ser ikke ut som det er no endelig resultat før alle stemmene blir talt her nei.

Riktig god valgnatt 🙂

Jobb som kremmer

Ja nå har jeg fått oppdrag med å selge en gammel bunad, et arvestykke som eieren har hatt hengende en del år, men som ikke passer eller er aktuell for noen i slekta. Det er derfor et ønske å få solgt den slik at noen kan få glede av den. 

Bunaden er en snart 100 år gammel Hulda Garborg bunad fra Hallingdal. Hulda Garborg var vel den som i sin tid kreerte mange av de broderte bunadene vi har i dag. Bunaden, eller folkedrakten  har i ettertid vært et populært plagg til festbruk, og ikke minst på nasjonaldagen.

For et arbeid. De arm og hals linningene er jo helt nydelige, for ikke å snakke om rosene på stakken og på lua.

Kjempeflott, så heldig er den som kan smykke seg med denne flotte bunaden.

Ja for denne bunaden her er vel nesten som et klenodie å regne, men fortsatt like fin og helt klart mulig å pynte seg med for ei den passer for.

Annonsen finnes her 

#bunad #huldagarborg 

Nesten ferdig

Men så var det akkurat litt for lite garn. Ja, så her må det mer garn til før jeg kan komme helt i mål.

Men jeg er ikke helt arbeidsløs av den grunn. Jeg fikk en påbegynt julekalender der halve mønsteret manglet. Ja da er det bare å prøve å tegne av mønsteret fra bilde da, så får jeg se om jeg får no motiv ut av det. Det tar bare litt lenger tid når en må tegne mønsteret først, så det er ikke sikkert det blir no kalender første jula.

Jeg har prøvd å søke på nettet etter mønster der, men har ikke funnet no og hos leverandøren har det tydeligvis gått ut. Skulle noen tilfeldigvis sitte på et mønster til denne julekalenderen er jeg veldig takknemlig for å få låne/kopiere 🙂

Ønsker alle som titter innom en riktig god helg.