Travelt å være pensjonist

Jeg har hørt det før, og nå kan jeg vel bare konkludere med at det stemmer. Ingen har det så travelt som pensjonister. 

Så det er altså grunnen til at jeg er litt av og på her på bloggen.

I helgen var det korpsseminar med sosialt samvær, fra fredag til søndag. En kjempetrivelig gjeng.

Vi overnatta på Bjertnes Turistgård, og hadde øvelsen i kirkestua i Krødsherad.

Men jeg har også satt i gang noen sy-prosjekter. Var en tur på Stoff og Stil, det er jo reine godtebutikken. Så nå har jeg klipt mønster og deretter stoff, og har starta på sømmen. 

Jeg og ei venninne (tidligere kollega) skal på ferie neste uke, så da skulle jeg gjerne hatt ferdig en kjole. Så kommer det et julebord i swingklubben, så der har jeg også planer om å stille i ny kjole. Men det blir vel topper og bukser også etter hvert, etter ferien. 

Turen denne gang går til La Palma, så om jeg får tid så blir det muligens en reiseskildring i etterkant.

Brist i logikken

Hørte på et innslag på God morgen Norge om pelsdyroppdrett. Siri Martinsen, som er leder i dyrevernorganisasjonen Noah, sier der at det må forbys oppdrett av pelsdyr, det er ingen som ønsker å benytte pels, ei heller moteindustrien. Så hvorfor må vi da forby det?

(Bilde er hentet fra Dyrevernalliansen)

Min logiske sans tilsier at om ingen ønsker å bruke pels, ja da skulle en ikke tro at det var no problem. Uten avsetning på pels vil det være veldig dumt å fortsette med produksjon tenker jeg. Men så lenge staten subsidierer denne type produksjon blir det jo litt feil, så den bør selvfølgelig kuttes.

Matauk

Mange har vært ute i skogen for å jakte på skogens konge . Som tidligere grunneier (nå overdratt til neste generasjon) blir det delt ut litt kjøtt for jakttereng, og da nåværende gårseier gir meg tilbud om en bog i bytte mot en invitasjon til lappskausmiddag var ikke valget veldig vanskelig. 

Det resulterte derfor i ei økt med å dele opp og få pakka og lagt i frysen i går. Det ble steik, biffsnadder/grytekjøtt, lappskauskjøtt/kraftbein og oppmalt kjøtt.

Mmmmm. Her skal det bli mye deilig mat utover vinteren. Den er kortreist og blir virkelig laget fra bunnen.

Ubuden gjest

Da jeg kom ut i bilen i dag ble jeg møtt av et syn som helt tydelig fortalte at der hadde det vært ubudne gjester. Ingen stor innbruddstyv, men en liten skapning som hadde vært og spist, så her var det bare å komme seg på butikken å få kjøpt musefelle.

Musefelle med ostebit ble plassert på gulvet i bilen mens jeg var på styremøte, og da jeg kom ut og skulle hjem, ja da var jammen “inntrengeren” tatt.

Liker ikke sånne smågnagere jeg, gjør du?

Noe å henge finga i

Jeg har noen prosjekter nå, med å fullføre påbegynte og nesten ferdige ting som andre har starta på. En av de var en genser som hadde ligget nesten ferdig (mangla stort sett montering) i flere år. 

I tillegg har jeg fått bytta glidelås i en jakke, for noen ganger blir glidelåsen ødelagt selv om jakka er like god.

Så nå er det julekalenderen som fortsatt mangler en del sting før den kan erklæres for ferdig.

Godkjenner du venneforespørsel fra ukjente på FB?

Det kommer stadig forespørsler å Facebook om vennskap, og de aller fleste av de er for meg vilt fremmede navn. Mulig det er noen som skaffer seg nye vennskap via FB, men det er for meg en ganske risikofylt sport. Tar jeg en liten titt på profilene så er de oftest ganske tomme for innhold, noe som gjør at jeg med en gang tenker at det her er spam. Vil du ha nye venner, så tror jeg i alle fall jeg ville valgt noen som hadde venner og var litt kjent på FB fra tidligere, men jeg har mer enn nok med de vennene jeg kjenner fra før, så for meg er det ikke no tema, venneforespørsel fra profiler med navn jeg ikke kjenner blir sletta.

Men så kommer det også en god del advarsler, sendt på msn, mot å godkjenne navngitte forespørsler, stort sett på dårlig norsk, men innholdet sier at vedkommende er hacker og at vi ikke må godkjenne denne venneforespørselen. 

Til alle dere som tror dere gjør en god gjerning ved å videreformidle slike advarsler, dere blir lurt. Bak disse sitter det stort sett noen som sjekker ut hvem som lar seg lure, og da veit de at disse menneskene er det mulig å lure igjen, men da med helt andre “farligere” fremstøt. 

Så jeg vil derfor advare alle som er på FB, ikke godta venneforespørsel fra ukjente, og ikke videresend advarsler, spesielt ikke de som er skrevet på dårlig norsk.

 

Ferie i Bulgaria

Jeg har starta noe som jeg ikke er helt sikker på at jeg kommer i mål med. Jeg har tatt med de eldste barnebarna på ferie. Den eldste var med til Portugal, neste var med til Tyrkia og nå i høstferien gikk turen med fosterbarnebarnet til Bulgaria.

For en pensjonist er det både billig og bra å dra utenom alle skoleferier, men når en skal ha med skolebarn er en avhengig av å dra nettop i skoleferien. Det betyr også at det er vanskeligere å finne turer som passer. Denne gangen skulle vi dra sammen med en venninne og hennes datter, så det beste tilbudet vi fant var ei uke med all inclusive på Sunny Beach i Bulgaria.

Etter at turen var bestilt, fikk vi en mail med spørsmål om vi kunne bytte hotell da det hotellet vi i utgangspunktet var booket inn på skulle stenge for sesongen. Greit for oss, og når det nye hotellet lå helt ved stranda var det vel ingen ting å klage over.

Vi var jo klar over at høstferien i Bulgaria var slutten på sesongen, og når vi ankom var det både kaldt og vått. Første dagen var derfor en smule kald og sur, så stranda var ikke no fristende sted. Det ble derfor en runde for å se om det var noe vi kunne handle, men det var ikke mange bodene som fortsatt var åpne, og de stengte etter tur, men litt handel ble det nå.

Været bedra seg på dag to, men fortsatt kald vind gjorde at vi valgte å ta en tur til Nessebar, en liten kulturell utflukt. 

Men siden det var slutten på sesongen, og de fleste av salgsbodene i området rundt hotellet var stengt, ble det tur inn til Burgas og kjøpesenter, og med store bokstaver lyste IKEA i mot oss, men der var det mange andre butikker også.

Men så kom finværet, og vi fikk noen dager på stranda.

Men en uke går enormt fort, og nå har snart halve uka gått etter at vi kom hjem. Da er det bare å si hjertelig takk for turen og glede seg til neste, selv om neste barnebarn i rekken nok må bli noen år eldre før det blir vår tur.

#sunnybeach #bulgaria #høstferie