Tur til Sverige med foreningen Norden

 

I forbindelse med at Nordenforeningen feirer 100 års jubileum i år, og vår vennskapsforening i Falkenberg feirer 70 år, så var det arrangert treff. Tidligere har det vært 3 foreninger i Falkenberg med hver sine nordiske vennskapskommuner/foreninger. Nå er det derimot bare to igjen, og fra nyttår har de planlagt sammenslåing til kun en forening. Men det innebærer at de får 3 venneforeninger i Norge og tilsvarende i Dannmark. I forbindelse med denne feiringen var altså alle disse representert, i tillegg til Færøyene.

Vår tur startet fra Lampeland på torsdag morgen, i lånt buss av Frivilligsentralen. Turen gikk veldig fint med stødig sjåfør, og stopp med kaffe og litt å bite i ble det også et par steder.

Så etter ca 8 timer var vi fremme i Falkenberg, eller nærmere bestemt Bergsäter rum & frukost der vi skulle tilbringe dagene i Sverige.

Men det ble ikke lange oppholdet, for programmet startet allerede kl 19:00 med besøk på Fotomuseet Olympia i Falkenberg der naturfotograf Thomas Andersson viste bilder fra Nordisk natur, og etter foredraget ble det servert kaffe og landgang. Eller som det sto i programmet: Vi samlas efteråt över en fika.

 

 

 

Ut å gå

I gamle dager varte som regel festligheter heile 3 dager til ende. I dette tilfelle dreier det seg om å gå tur i 3 dager, dager som ble avslutta med noen festiligheter. Mandag var den faste gåturen, som denne gang ble langs elva. I underkant av 6 km i superflott vær, knappe to timer med en pause på en av benkene.  Hjemme ble det besøk og litt brus og is etterpå.

Tirsdag kosa jeg meg en times tid hos fotpleieren før et par av “Lyngdalsjentene” kom, og vi dro til Furumo der vi tok runden helt opp til Modum bad og tilbake til Midt på Moen der det ble medbragt lunsj. Løypa er oppgitt til 8,5 km og vi var ute i nesten 3 timer.

Så var det en liten tur hjemmom før neste utflukt gikk til Gapahuken på Moløkka med Bingen bygdekvinnelag og sommeravslutning.

 

Onsdag er det UT på tur Modum & Sigdal, men selv om jeg i utgangspunktet følte jeg hadde gått en del kilometer disse dagene, og den planlagte turen skulle gå opp i Heggenåsen, så kunne jeg ikke droppe ut da Åse sendte melding om jeg ville slå følge. Jeg hadde jo ligget i hardtrening så jeg skulle vel komme meg igjennom denne turen også, selv om vi starta helt nede ved nedre parkering i Vikersundbakken.

Det var bratt, 300 høydemeter ble det sagt, og turen var på ca 8 kilometer.

Det var fryktelig slitsomt, men sikkert veldig helsebringende. Og når vi kom opp i høyden, hadde vi kjempeflott utsikt ned til Vikersund og Tyrifjorden.

Ja vi kunne sågar se Gaustatoppen i det fjerne

 

Etter 4 timer var vi tilbake ved parkeringa og kunne reise hjem. Det beste ved slike turer er nesten dusjen når jeg kommer hjem. Når en har svetta ut og dusja det av seg blir en liksom rein både inni og uttapå.

Så var det den store festen til slutt, jeg skulle være med på vitnemålutdelingen til mitt fosterbarnebarn.

Her var det taler, det ble servert småmat, lærerne fikk gaver, og vi fikk kaffe og kaker. Og så til hovedposten i programmet, utdeling av vitnemål.

En kjempetrivelig kveld <3

 

Følg meg gjerne på Bloglovin

Bursdagfeiring på fjellet

Et vennepar har hytte på fjellet, og Kristihimmelfartshelgen ble valgt til sommeravslutning for våre glade dansevenner i KrokstaDansen.

Vi har jo fornya vår lille bolig på hjul, så vi skulle ha medbragt hus, jomfruturen det her, og kjørte oppover onsdag kveld.

Ca to og en halv time seinere var vi kommet hit

vi rigga oss til, og hadde en god natt søvn i vår nyervervede medbragte lille hus.

En ny dag opprant og det var mannen i hytta sin bursdag.

Etter en god frokost var vi klare for fjelltur, 3 av oss, den fjerde har har litt trøbbel med beina og skulle passe husene mens vi var borte. Det ble en liten rundtur og guiding i nærområdet. En liten visitt innom hytte til hytteherrens søster ble det også, og invitere til kaffe og kake litt seinere på dagen.

Men fredag var været mye bedre, og det var duka for ny bursdagfeiring og ny tur.

 

Her er vi på tur langs den gamle Dagalivegen

Kjempeflott turvær

På stien kan en finne denne inskripsjonen. Historien sier at det skal ha blitt funnet en død mann her.

Fortsatt noen snøklatter her og der.

Kjempefint og for en utsikt når en kommer opp på en av toppene.

Ruta vi fulgte. En tur på ca 8 km

Tilbake på hytta ble det litt godt i glasset.

 

Og omsider dukka resten av gjengen også opp, så det ble grilling, rebus og quiz.

Når temperaturen ble litt i laveste laget forflytta vi oss inn, så ble det bursdagfeiring med kaffe og kake igjen.

Ny dag med nye muligheter. I løpet av natta hadde det kommen en del regn, så i stiene og myrene var det blitt litt mer vått enn dagen før.

Igjen var vi innom den gamle Dagalivegen.

Tåka lå rundt oss, men vi kom oss oppover

Og denne gang gikk vi til en annen topp, nemlig Perstulhovda 1145 moh, og den flotte lille hytta Heimsjå

der følget akkurat fikk plass til å nyte en medbragt kaffekopp og litt attåt.

En fantastisk utsikt når tåka fikk letta litt.

Denne turen ble på ca 7 km

Etter endt tur ble det mat, mer quiz og pakkeleiken.

Seinere ble det også noen runder med Rummikub spill. Konsentrasjonen er på topp.

Ei natt til, hjemturen og litt rydding, og så var den langhelgen over.

Men det har vært en kjempeflott helg, du store min tid. Jeg har kost meg og sender stor takk til vertskapet på hytta og øvrige deltakere for en fantastisk opplevelsesrik helg.

Følg meg gjerne på Bloglovin

#Perstulhovda #Heimsjå #Dagali #bursdagfeiring #tur #natur