Feriejobben er over

Rett fra Dansefestivalen i Sel over Valdresflya og videre over Golsfjellet.

Breastølen ligger på 1100 moh i Ål kommune, absolutt på snaufjellet, og et utrolig vakkert sted. Her koser vi oss både små og store.

Kristin og jeg er sjefsbudeiene, men vi har besøk av både små og store assistenter, noe som kom godt med når jeg honkla rundt med støttebandasje på kneet.

Første uka hadde bestefar med seg sine to småjenter, og da de ble spurt etter en dag på setra, om hvor lenge de skulle bli der. Ja da svarte de at de skulle være i 3 uker, i alle fall 1.

Det ble tur over til Hemsedal med fiskestang, så jentene fikk prøvd fiskelykken, men det var nok for fint vær. Det var bare på turen til seters at vi fikk noen regndrypp på bilruta.

Det hadde vært veldig tørt, derfor måtte vi ha restriksjoner på vannforbruket, så vi ønska oss regn på natta og fint på dagen. Ikke så enkelt å få det ønske oppfylt, så vi måtte fortsette vannsparingen. 

Men i slike omgivelser er det jo helt umulig ikke å nyte tilværelsen. Til tross for hard jobbing fra 06:00 om morran og ca 3 timer, så ny runde fra 16:00 og nye 3 timer med melking og stell. Årets besetning besto av 138 melkegeiter og ca 60 killinger. Da jentene og bestefar dro hjem, hadde vi en kveld alene før nye gjester skulle komme. Men jammen fikk vi besøk i fjøset denne kvelden også. 4 unge karer hadde vært på fottur opp på Brea, og på tur hjem kom de i fjøsdøra og lurte på om de kunne få komme inn og ta en titt. Eksotisk å få se for de som aldri har opplevd det før, og de måtte love å spise Snøfrisk og brunost som takk for titten 🙂 

Dagen etter var det bestemor som fikk besøk av sine jenter. Men det kom noen større assistenter på besøk også, så fjøshjelpen var upåklagelig.

Men innimellom blir det selvfølgelig tid til å gå på tur, kose med geitene, eller innta måltidene utendørs i husveggen.


Men så kom Synnøve og nevøen min med en kamerat, med regnet, og det ble butikktur og inneaktiviteter et par dager.

Men det varte bare et par dager, så ble det opphold igjen, men da var det bare ei natt igjen så var årets “feriejobb” gjennomført. 

Det er helt klart kjempetrivelig å være i omgivelser der telefonen kun virker på sms og samtaler på bestemte steder, og blir derfor brukt kun til det aller nødvendigste. Internett er helt utenkelig, strøm er kun fra agregat når melkeanlegget skal brukes, eller et lite solsellepanel som gir strøm til noen lyspærer, og TV er heller ikke no tema der i huset. 

Merkelig nok er det ingen som klager over at det mangler noe, for det er jo så mange andre ting en kan gjøre. Vi har håndarbeid, spill, tegnesaker og så prøver vi med litt fotmasasje innimellom. 

Da er det et år til neste gang, om vi får fornya tillit da, og om det fortsatt er lønnsomt for eierne og fortsette med geiter.

Har du vært på seter og stelt dyr?

 

#seterliv #geiter #sommerjobb #snaufjellet

 

Dans kveld etter kveld

Ja da er jeg omsider hjemme igjen, med tilgang på internett, strøm, telefon og alt det andre som hører med. Har hatt to fantastiske uker på “sommerjobben” min på setra etter endt dansefestival, men det kommer jeg tilbake til i seinere innlegg.

Første etappe på ferien var altså til Dansefestivalen i Sel. Som vanlig tar vi hele uka der oppe, så vi kjørte oppover med vår gamle campingvogn på slep på søndagen. 

Siden programmet på festivalen ikke starter før på tirsdag, så har vi litt tid til å farte litt rundt et par dager, og i år ble det besøk hos ei venninne på Otta med behandlingtime etter Rosenmetoden og påfølgende trivelig prat over kaffekoppen der en annen venninne også kom på søndag kvelden. 

Mandagen ble det tur over fjellet til vakre Stryn for å besøke nok en venninne. En liten stopp i Skjåk og en ekstra passasjer ble det også råd med.

I Stryn ble det både servering og handel. Kjøpte meg ny tursekk. 

Og så på tirsdag braket det løs med skikkelig mimrekveld. Det var The Beatniks, Herman`s Hermits og til slutt Vestlandsfanden.

Og så gikk det slag i slag med dans hver kveld, (fra ca 1:45 er vi jammen blitt med på videoen) og så tro vi til for å fylle opp på kurs også.


 

Men det skjer også litt andre ting enn bare dans. Torsdagen er det gudstjeneste i storteltet, denne gang med Prost P. Skuland, Ole Ivars og Kai Robert, og på fredag var det konsert med Dalakopa og Brazz Brothers 

Lørdag var det Allsang ved Lågen, med Lasse Johansens orkester, som i år var en minnekonsert for Sven-Erik Magnusson, vokalist i Sven Ingvars.

Og søndag var det tid for hjemreise, dvs rett på setra til budeiejobben. Men da jeg skulle gå ut av vogna med siste tinga som skulle i bilen klarte jeg å tråkke på kanten av krakken, så den tippa og jeg datt så lang jeg var. Det gjorde jæskla vondt i venstre kne, så jeg fant det klokest å ta en liten sving innom legevakta på Otta før videre ferd mod høyfjellet og geitefjøset.

Resultatet ble støttebandasje.

#dansefestival #ferie #sosialtsamvær #treffevenner