Sol og varme, og litt til……

Etter 1 1/2 times kjøretur, parkering på Dalen parkering og frakta til terminalen med buss, så var det bare å nyte en sen kveldstime etter å ha sjekka inn.

Flyturen gikk upåklagelig, vi slumra og sov litt, og tidlig, tidlig en morgen landa vi på Rhodos. Småtrøtte og dårlig info om hvor vi fant transporten videre, surra vi litt rundt og prøvde å spørre oss frem, og plutselig da jeg fant bussen vi skulle med, var Mari vekk. Heldigvis hadde ho gått tilbake til utgangsdøra og sto og leita frem telefonen for å ringe meg.

En kort liten kjøretur, og så var vi fremme på hotellet vårt i Kremasti. Det var rett i seng for å få litt mer blund på øyet før en ny dag tok oss ut i sol og varme.

Da vi trakk fra gardinene og titta ut på altanen, var det dette synet som møtte oss.

Og etter litt “bli kjent” med rommet runde så gikk vi ut for å handle litt frokost, og der var dette synet som møtte oss.

Det var ikke så langt til butikken heller, så her fikk vi det vi ønska, ikke minst “medisin”.

Tru kan flytte fjell, heter det, og vi trur at en liten Jeger på morran før frokost gjør underverket. 

Og så var vi klare for frokosten.

Nå er det ferie, så her skal vi bare nyte, og dette er vel ikke å forakte?

Ei heller dette, som viste seg å bli en lunsjfavoritt. Gresk salat, vin og vann, masse vann. Tomatene der er bare helt fantastiske.

En liten “bli kjent” og fotorunde i nærområdet.

Litt masasje gjør godt.

Eller bare sløve under en parasoll.

Hver dag var vi ute og gikk, og hver dag passerte vi 10000 skritt 🙂


Kveldsturen for å spise middag varierte til ulike restauranter,


og menyen varierte også.

Men så hadde vi et lite problem, hver gang det kom fly ble det pause i praten, de kom litt nærme og bråkte litt mye.

Slik gikk de fleste dagene, varmen tillot ikke de helt store utskeielsene

Men vi hadde en tur til Lindos og en tur inn til gamlebyen i Rhodos. Kommer bilder derfra seinere.

#reise #rhodos #kremasti

 

Kloke visdosord

Leste et utsagn på FB, men neimen om jeg er så enige i det

Oppi hodet mitt stemmer det ikke. Jeg har nemlig alltid sagt at jeg er perfekt (i alle fall så lenge jeg ikke har noe jeg føler jeg må endre for å bli det).

Men jeg forventer ikke at andre skal ha samme oppfatning av meg. Vi har alle ulike ståsteder og ser ikke alltid likt på ting, men for meg er det viktig at jeg trives med meg selv og unngår å være så innmari opptatt av å være like god eller bedre enn alle andre. Min nå avdøde yndlings tante sa alltid at uansett hvem du sammenligner deg med så vil du finne ut at den andre kan noe du ikke kan eller er flinkere enn deg, men så vil du også finne ut at du kan mye den andre ikke kan, eller noe du kan bedre. 

Derfor er jeg i egne øyne helt perfekt så lenge jeg ikke blir veldig misfornøyd med noe ved meg selv og ønsker å endre på det.

Ei uke på Rhodos er snart forbi

Hadde planer om å skriv litt mens jeg var her, men det er så dårlig nett på hotellet her vi bor at det jeg har starta på ikke har blitt publisert. Denne gangen velger jeg derfor å prøve meg med ett lite resyme, og så får tilbakeblikkene komme når jeg kommer hjem.

Vi dro fra Gardermoen med siste fly mandag kveld for en uke siden og ankom Rhodos midt på natta. Helt greit, vi hadde ikke så lange bussturen fra flyplassen så det gikk raskt å komme til hotellet hvor vi fikk oss noen timers søvn på morrakvisten.

Nå er det siste dagen, og vi skal reise hjem i natt, eller morra tidlig. Flyet vårt går fra Rhodos kl 05:35 så i morra er vi tilbake i gamlelandet. 

Vi har hatt en kjempevarm uke, masse sol (for de som ikke har tilbragt uka under en parasoll da, slik som jeg) og veldig varmt, godt å ha luftavkjøling på rommet og litt vind på stranda da.

Nå er vi klare for en tur inn til Rhodos by som siste post på programmet før hjemturen, så jeg vil skrive mer når jeg er hjemme igjen, med bilder fra en kjempeflott uke.  Takk til Mari som spurte om jeg ville være med på tur.

 

Rhodos neste

Kofferten er pakka og reisefeberen tar seg opp.

Da blir det jo spennende å se om jeg har mye utbrukte klær når jeg kommer hjem denne gangen. Badehåndkle er iallefall med, og det håper jeg ikke er ubrukt når jeg kommer hjem. En tur har jeg opplevd det, og grunnen var at jeg falt og knakk hånda. Hadde jåla meg med høye sko da vi skulle ut og spise første kvelden, tråkka feil på kanten av ei steinhelle, dermed gikk jeg over ende. Siden jeg hadde nøkkelen, med nøkkelring i den handa jeg tok meg for med, så ble det brudd og gips. Ikke særlig badevennlig akkurat. Men det er fortid, og de høye skoa ligger denne gangen igjen hjemme.

Reisesekken og fotobaggen er også klare. Inneholder reisedokumenter og pass, penger, kredittkort, bøker, telefon og så har jeg lurt med meg mack´n i tilfelle det blir tid til å skrive litt blogg.

Jeg er av det impulsive slaget, og derfor har jeg ikke lagt noen store planer for kommende uke, jeg tar det litt etter innfallsmetoden. Nå er det riktignok flere kjente på Rhodos denne uka, noen er der, noen kommer, og passer det slik så treffer vi kanskje noen av de.

På Kanariøyene har vi brukt en del buss, men Hellas og buss har jeg dessverre dårlig erfaring med, så det blir vel taxi tenker jeg. Vi får sjekke med reiseselskapet, de har jo sikkert no utflukter det går an å henge seg på.

Har jeg glemt no da?

#rhodos #ferie #reise #hellas
 

Planer og forventning

Nå nærmer det seg avreise for en uke på Rhodos, et sted jeg ikke har vært før. Jeg er veldig glad i å reise, og har vært i Hellas tidligere, både på fastlandet og til Kreta. Været ser i alle fall ut til å bli helt topp. Fare for solbrente kropper om vi ikke passer oss.

Turen har vært bestemt en god stund, billettene ble bestilt tidlig i mai, og nå er det like før avreise.

Jeg bruker aldri veldig lang tid på å pakke, men det er muligens årsaken til at jeg som oftest har med meg ubrukt tøy i kofferten hjem. Turen denne gang går sammen med ei venninne. Sist vi var på utenlandstur sammen var vi 5 damer, og den gang gikk turen til Teneriffe.

#rhodos #syden #tur #sol #ferie

Kaldt vann funka!

Etter at vi fikk rose for å opptre med dans i går, ble det middag i godt lag med dansevenner og etter det var vi innom og fikk kaffe hos en av de andre danserne. Det medførte at de flotte rosene ble liggende i en god varm bil, som ble oppvarma i sola mye av tiden. Da vi omsider, etter flere timer kom hjem hang rosene naturlig nok med hodet, og jeg trodde det var slutten på den gleden.

Men jeg har en gang hørt tips om at roser som henger litt med hode kan legges noen minutter i kaldt vann, og det måtte selvfølgelig prøves. Når jeg etterpå fikk kutta stilken, satt de i vann og i tillegg hadde igjen litt “gjødsel” i en slik liten pose som ofte følger med når en kjøper blomster, som jeg dryssa oppi, våkna jeg i dag til flotte friske roser.

#roser

Trim i varmen

Markedsdag i Sigdal, der skulle Modum swingklubb få opptre. Vi hadde medbragt dansegulv og en  bra gjeng fra klubben ankom stedet til vi skulle i ilden.

video:trim

Vi rigga eget anlegg med musikk, men det var jo allerede levende musikk, så vi dansa til XO Duo så lenge de spilte og så tok anlegget over når de ga seg.

Vi danser mest swing og bugg, men det er i grunnen lov å danse det en selv ønsker og kan, og på onsdagskveldene blir det spilt noen gammeldanslåter også.

Dans er både trening, sosialt og veldig artig.

Øvelse gjør mester heter det, så vi øver og vi øver, hver onsdag hele høsten, vinteren og våren.

Det var varmt å danse midt i solsteiken i dag, så det gikk nok med noen vannflasker.

Det her var siste samlinga før ferien, men noen av oss ses nok igjen på en eller annen dansetilstelning i løpet av sommeren.

Som takk for at vi stilte opp fikk vi en rose hver av arrangøren.


 

Til høsten skjer det store ting i klubben vår, vi skal først ha den årlige høstturen som i år går til Sverige, og i november blir det storfest da vi skal feire 20-års jubileum. Jeg gleder meg 🙂

#dans #trim #sosialt

 

 

Sommerkjole

Jeg har laget meg en skredderbyste men siden det har vært bare utevær så har jeg ikke fått tatt den i bruk før nå. En regnværsdag passa bra så jeg kunne starte på sommerkjolen. Det er lenge siden jeg har sydd no plagg helt fra starten, så her måtte det først mønster til. Siden jeg er medlem i hobbyklubben har jeg kjøpt en bok som heter “Sy magisk”, som også inneholdt mønsterark. 

Da var det bare å finne silkepapir og begynne avtegning.

Gikk riktig så bra så langt, men så var det klippinga da. Det er lettere å få sydd inn enn å få det ut når det er for lite, så det ble gode sømmemon.

Og så var alle bitene satt sammen med nåler. Tråkle de sammen og prøve. Det viste seg at jeg måtte justere litt på sømmer, lage litt større hals og armringninger, og så var det bare å sy.

Glidelås på plass og skråbånd ble sydd på rundt armene og halsen. Det gjorde jeg faktisk nede også. Jeg har en ide om at jeg skal sett på en liten rysjekant nede på skjørte, men det kan vente til jeg skal på Dansefestivalen.


Sommerkjolen er ferdig, klar til å bli med i kofferten når turen går til Rhodos neste uke.

#handarbeid #sy #sommer #kjole #swingkjole
 

Å lage liv

Noen har mer trang til å finne på ting enn andre, og jeg er nok en av dem. Da jeg overtok odelsgården i 2000 starta jeg en tradisjon som har vokst og nå har flytta seg et par ganger.

Det starta med en grillfest for venner og kjente på gårdstunet, drøyt 20 inviterte. Partytelt ble kjøpt inn og en stor grill ble lånt, men etter hvert lagde vi en grill av en gammel varmtvannstank. Gjestene hadde selv med seg det de skulle spise og drikke, og da ble det fest.

Siden jeg overlot gården til neste generasjon og selv flytta, så ble det helt naturlig at arrangementet også flytta. Min samboer bygde nytt uthus og da var det helt på sin plass å ha grillfest som innvielse av det nye uthuset i 2011. Dermed var festen flytta og videreført i uthuset. Flere gjester og flere griller måtte til, så her ble nok en vanntank gjort om til griller, en tank – 2 griller.

Men i år ble det inngått et samarbeid med et par som har en nedlagt festplass som nærmeste nabo. Vi er veldig spente på hva som skal skje med stedet, for det var helt fantastisk å kunne benytte denne som ramme rundt grillfesten.

Opplegget var som før, vi satte opp griller og fyra opp.

Nytt av året var at vi hadde et 2 timers buggkurs før grillinga tok til. Tilbud til de som ønska å kunne holde varmen på dansegulvet utover kvelden, for selv i finværet ble det kaldt for de som bare satt stille.

Levende musikk har vi også hatt de tre siste årene, kjempebra, vi savna Vassdraget i år, men svingte oss villig vekk til tonene fra Moonshiners.

video:moonshiners

 

Da er det bare å vente å se hva som skjer neste år, grillfest blir det nok, men vi veit ikke helt hvor enda.

#grill #dans #fest #moonshiners

 

 

 

Topp etter topp

Denne gangen ble det Andersnatten som var målet. En langveisfarende helt fra Gudbrandsdalen og 3 andre mer lokale damer fylte opp en bil og dro avsted en tidlig fredag formiddag.

Andersnatten er nok mest kjent for de fleste som motiv på en rekke malerier av T.H. Kittelsen, og i strålende turvær følte vi oss nesten som i et eventyr, i alle fall til vi hadde traska noen høydemeter. Det er ganske bratt der også, så det gis ikke rom for veldig mye innhenting uten å måtte stoppe helt. 

Etter ca 1 time og 20 minutter, 2,5 kilometer og 330 høydemeter nådde vi toppen. 

Gleden ved å få en slik utsikt, i tillegg til at det gjør godt for kroppen er vel betaling god nok for å slite litt.

Jeg tror dette er retningen hvor Madonnaen med barnet står, der jeg var sammen med en av damene her i tillegg til andre turvenner.

I slikt vær er Norge bare herlig, et virkelig vakkert land i et lite eventyrbilde.

På toppen med utsikt over Soneren og Strandefjorden.


Smaker fortreffelig med medbragt niste før en starter nedstigningen igjen.

På vei hjem var vi en liten avstikker innom Grøset seter, 

men fant bare firbeinte hjemme.

Super tur i supert vær, så takk for følge til dere som var med å delte denne gleden med meg.

#andersnatten #topp #trim #natur