Det nærmer seg jul, og da må en jo ha litt lefse i fryseren.
Her er oldemors Hardangerlefse
4 egg
1 boks seterrømme
1 boks lettrømme
2 ts hornsalt
2 ts bakepulver
mel til passe deig (ca. 750g)
Dette gir 16 emner
Kjevle ut leiven til ca 25 cm og stek på takke. (Kan også stekes i tørr panne)
Jeg blander smør og sukker (og kanel synes jeg er veldig godt), smør en lefse og legg en annen oppå.
Deler i 6 eller 8 snipper avhengig av om du vil ha store eller små snipper.
Så fikk jeg oppskrift på tante Jorund´s tynnlefse.
Det starta med melk og semulegryn som skulle kokes.
Men selvfølgelig må en ha Flesberglefse, og i år har jeg brukt oppskrift fra boka Mat fra Numedal
Etter avkkjøling er det klart for smøring
Og så pakking og frysing
Og så har det blitt noen potetlefser
3 bakstekjerringer og en haug på hver.
Og så har vi bakt noen flatbrød, prøvd oss med økologisk mel av svedjerud og spelthvete denne gangen.
Spennende å se hvordan det utvikler seg med muligheter for julefeiringen i år, men det kan vel bli en mulighet for noen julegaver her vil jeg tru.