Gamle tradisjoner

Som jeg skrev i går så var det bakedag. Synnøve og jeg skulle prøve oss på lefsekling. Oppskriften vi brukte er en familie oppskrift, og det finnes nok sikkert utrolig mange varianter. Den kan også finnes i boka Mat fra Numedal der en også kan finne mange andre fine mattradisjoner og matopplevelser fra hele Numedal.


Oppskriften vi brukte er;

6 eggeplommer

1/3 l melk

1/3 l fløte

1 beger lettrømme

Mel til fast deig

Deigen deles opp i emner (ca 90 g), men for nybegynnere blir nok ikke de ferdige lefsene like tynne og store som de skal være.

Selv om vi hadde ganske så like emner, ble ikke de ferdige lefsene like store. Vi hadde også litt innkjøringsproblemer med temperaturen på takka.

Etter steking skal lefsene smøres med en blanding av smør og sukker, brettes og

kanten renklippes.

Og så var de klare for fryseren. Avklippet smaker like godt som lefsene.

Nybegynnerne er veldig stolte av egen innsats, og neste bakedag har vi planer om å prøve tjukklefse. 
 

4 kommentarer

Siste innlegg