Prosjekt bunad

Neste vår skal mitt andre barnebarn konfirmeres, og han har ønsket seg bunad. Det betyr at jeg har startet jobben med å lage bunad og byggkønnhosun er allerede ferdig strikket.

Neste på lista er linninger til skjorta, og de er jeg også godt i gang med.

Men en konfirmant er ikke alltid ferdig utvokst, så det blir spennende å se om vi kan lage en som kan vare i noen år. Jeg sier vi, for jeg må ha litt bistand til måling, klipping og ellers gode råd. Jeg har tidligere sydd flere herrebunader, men da sammen med min nå avdøde tante. Eller som hun sa “du syr, jeg bruker kjeft og knappenåler”. En utrolig god samarbeidsform og gode stunder jeg fortsatt savner. Men denne gangen skal jeg altså hente bistand hos en annen tante og ei kusine som har jobba med bunadsøm i en årrekke.

Det er vel muligens noe som ligger til slekta for tanta til min far var den første læremesteren min når deg gjaldt søm. Hun bodde ikke så langt fra skolen, så det hendte ikke så sjelden at jeg gjorde en stopp hos henne og sydde litt etter at skoledagen var over. Jeg sydde skjørt, bluser, topper og ikke minst slengbukser. Da jeg ble eldre sydde jeg en god del klær til barna, jeg fikk nemlig symaskin av onkelen min da jeg gifta meg i 1973, og den lever i beste velgående fortsatt. Det må en vel kunne kalle kvalitet.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg