Lefsebakst

Det nærmer seg jul, og da må en jo ha litt lefse i fryseren.

Her er oldemors Hardangerlefse

4 egg

1 boks seterrømme

1 boks lettrømme

2 ts hornsalt

2 ts bakepulver

mel til passe deig (ca. 750g)

Dette gir 16 emner

Kjevle ut leiven til ca 25 cm og stek på takke. (Kan også stekes i tørr panne)

Jeg blander smør og sukker (og kanel synes jeg er veldig godt), smør en lefse og legg en annen oppå.

Deler i 6 eller 8 snipper avhengig av om du vil ha store eller små snipper.

Så fikk jeg oppskrift på tante Jorund´s tynnlefse.

Det starta med melk og semulegryn som skulle kokes.

 

Men selvfølgelig må en ha Flesberglefse, og i år har jeg brukt oppskrift fra boka Mat fra Numedal

Etter avkkjøling er det klart for smøring

Og så pakking og frysing

Og så har det blitt noen potetlefser

3 bakstekjerringer og en haug på hver.

Og så har vi bakt noen flatbrød, prøvd oss med økologisk mel av svedjerud og spelthvete denne gangen.

Spennende å se hvordan det utvikler seg med muligheter for julefeiringen i år, men det kan vel bli en mulighet for noen julegaver her vil jeg tru.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg