Hvit jul…..

Jeg blir så lei. Det er så mange som prøver å overbevise meg om at jeg ødelegger jorda vår. Ok, ja det er mulig det, men når det kommer til realitetene så tror jeg det er veldig mye penger i all den miljøvernpropagandaen. Jeg har sagt det før, får vi no mer hvit jul av at jeg betaler miljøavgift? Fordi jeg bor ute på landet der toget bare raser forbi uten og stoppe, og bussholdeplassen er 4 kilometer unna, og der går det vel mest skolebusser der og. Hvorfor skal jeg bli pålagt å ha dårlig samvittighet for å bruke bilen når jeg skal noe sted?

Eller spiser kjøtt, fisk, egg og drikker melk? 

Jeg kildesorterer, og blir egentlig ganske oppgitt over hvor mye emballasje jeg hiver, spesielt plast. Må vi ha alt det?

Angående været og den globale oppvarminga, jeg tror vårt overflodssamfunn bidrar til en raskere endring, men jeg tror ikke det er opp til meg å stoppe utviklinga. I såfall ønsker jeg å få vite hvorfor vi har hatt istid flere ganger på kloden vår? Det betyr vel at jorda endrer seg når det blir kaldere også? 

Vi stritter mot all mulig endring, men det skjer jo rundt oss hele tiden. Er det ikke slik det skal være?

Hørte en på radioen en gang som mente at det mest miljøvennlige var om alle bodde i byene og kun brukte kollektivtrafikken. Det er da jeg har veldig lyst til å sette i gang et lite prøveprosjekt, nemlig sette opp bomring der ingen kunne komme hverken ut eller inn. Ingen fikk sette seg i bilen og reise på hytta hver helg, eller dra til flyplassen å ta fly til ett eller annet fjernt strøk. Lurer på hvor lenge de hadde overlevd jeg? De kunne jo dyrke grønnsaker i vinduskarmen, det skulle vel holde liv i folket en stund. Det er jo så populært å være veganer.


 

Men jeg velger å bo på landet, kjøre bil når jeg trenger det og spise kjøtt og andre matvarer fra dyr, og nyte det. Men så er jeg født og oppvokst på gård, med dyr. Jeg har nok et litt annet forhold til dyr og natur, på en annen måte enn de som aldri har prøv annet enn å bo med asfalt under føttene.

Jeg har en følelse av at godt gammeldags bondevett er en utdøende kunnskap i vårt samfunn. 

5 kommentarer
    1. Jeg synes ikke du skal ha dårlig samvittighet. De som bor i byen her, kan ha litt dårlig samvitttighet om de fyker rundt i biler, for HER trenger man det ikke… Så kos deg med bilen du 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg