I dag skal vi prøve oss på baking av lefsekling. Tanta mi bakte mye, så oppskrifta er opprinnelig fra henne, men mamma bruker den og det gjør også døtrene mine, så vi kan vel kalle det en familieoppskrift.
Men nå er det altså jeg som skal prøve, jeg som alltid har sagt at jeg ikke tar jobben fra bakeren. Som pensjonist og full av trang til nye utfordringer, så har jeg faktisk havna på noen prinsipper som må gravlegges.
For gårsdagen gikk med til å bake eplekake, bakt med vanliljesaus,
en hel langpanne,
som ble servert på dansekvelden i swingklubben.
Anne pleier å bake når vi har ansvar for kaffekokinga, og det hadde hun selvfølgelig gjort i går også. Og godt var det, for det var kjempemange som kom for å danse i går, kjempemorro 🙂
Lefsene er ferdig bakt, kommer nok noen bilder seinere, og prinsippet om at jeg ikke tar jobben fra bakeren måtte herved gravlegges.
Ha en fortsatt kjempefin dag.
Den eplekaken så deilig ut. Men hva er lefsekling? Samme som lefse? 🙂
frodith: Ja, lefse fra Flesberg/Lyngdal.
Har aldri laget lefsekling, men har smakt..kjempegodt :)) Og den eplekaka så fristende ut ..nam :)) Ha en fin kveld :))