Det finnes mange oppskrifter på ostekaker, også med kirsebær, men i disse dager er det jo inn å ikke kaste mat. Derfor har jeg lurt på hva jeg kan bruke kiresbærene som er brukt til å lage likør på.
Jeg har altså fryst kirsebærene etter å ha tappet av likøren. Om steinen ikke er tatt ut må det gjøres. Jeg tilsetter en skvett vann da bærene kan være lit tørre. Så må det kokes for å få ut alkoholen.
Her har jeg brukt ca 5 dl frosne kirsebær.
Jeg tar ut ca halvparten (beholder som hele bær), mens resten blir igjen i kjelen.
Skrell et eple og del opp, ha det i kjelen
Tilsett 3-4 dråper vaniljeessens
Knus alt sammen med en stavmixer, og kok opp.
Så har jeg i en halv pk. sitrongele for å få litt stivelse.
Bland i de hele bærene og la det stå til avkjøling.
Jeg benytter en ildfast form 25 x 35 cm
Oppskrift:
2 pk Bixit (evt. annen søt kjeks)
250g smør
Knus kjeksen og smelt smøret, bland sammen og legg i bunnen på formen.
2 pk Philadelpia ost blandes med 2 kopper melis, og legges over bunnen.
På toppen har jeg kirsebærblandingen min. Avkjøl et par timer, og så er den klar til servering.
Mmmm, den smaker helt fortreffelig.
#ostekake #kirsebær #kirsebærlikør
Nam ! Kirsebær er jo så godt, men noe vi bruker lite av.. Hadde kirsebærtre i barndomshjemmet og mamma lagde så deilig saft av det 🙂 Kan tenke meg kaka smakte godt ja <3
Takk, ja den pleier å bli farlig god 😉