I dag har det blitt to nye pavlova-bunner. Siden jeg har vært aktiv med lefsebakst så blir det mye eggehvitter til overs, og da blir det pavlova.
Men det ble også en porsjon med medisterkaker, helt fra bunnen.
500 g sideflesk
300 g svinekotelett (uten bein)
400 g elgkjøtt
som ble malt opp til farse
4 ts salt
2 ss maizennastivelse (evt potetmel)
1 ts pepper
1/2 ts muskatnøtt (rmalt)
1/4 ts ingefær (malt)
2 egg
3 dl melk
Kjørte det i kjøkkenmaskin med salt, målte opp maizenna, pepper, muskat og ingefær som ble rørt inn, deretter egg og melk litt om gangen.
Stekes i smør og deretter trekkes i en kjele med vann/buljong i ca 10-12 min.
Så skal de avkjøles og puttes i frysen til jul. Buljongen likeså, den blir super i den brune sausen.
#medisterkaker
0 kommentarer