Stadig nye juleforberedelser

I dag har det blitt to nye pavlova-bunner. Siden jeg har vært aktiv med lefsebakst så blir det mye eggehvitter til overs, og da blir det pavlova.

Men det ble også en porsjon med medisterkaker, helt fra bunnen.

500 g sideflesk

300 g svinekotelett (uten bein)

400 g elgkjøtt

som ble malt opp til farse 

4 ts salt

2 ss maizennastivelse (evt potetmel)

1 ts pepper

1/2 ts muskatnøtt (rmalt)

1/4 ts ingefær (malt)

2 egg

3 dl melk

Kjørte det i kjøkkenmaskin med salt, målte opp maizenna, pepper, muskat og ingefær som ble rørt inn, deretter egg og melk litt om gangen.

Stekes i smør og deretter trekkes i en kjele med vann/buljong i ca 10-12 min.

Så skal de avkjøles og puttes i frysen til jul. Buljongen likeså, den blir super i den brune sausen.

#medisterkaker 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg