hits

Til La Palma del 1

Kanariøyene består av syv befolkede øyer, og en av de litt mindre kjente, er nok La Palma. Det er den nord-vestligste av alle Kanariøyene og er 28 km bred og 47 km lang. 

Det bor ca 85 tusen innbyggere på øya, av disse bor ca 18 tusen i hovedstaden Santa Cruz de La Palma, men største byen på øya Los Llanos de Aridane, ligger på vestkysten og har ca 20 tusen innbyggere.

Jeg og min venninne (og tidligere kollega), hadde altså La Palma som mål for vår ukes feriereise denne gangen.

Etter innsjekk ble det en liten matbit på Oslo lufthavn før avreise. Etter noen timer på fly ankom vi La Palma lufthavn, hvor vi fant bussen, en dobbeldekker, som skulle frakte oss til Fuencaliente de la Palma, og hotellet hvor vi skulle tilbringe den neste uken.

Men med regn i lufta, og en buss som ikke var tett, ble jeg faktisk litt våt på ryggen før jeg fikk flytta meg til et tørrere sete.

Veien var vel heller ingen firefelts, men derimot bratt og svingete, i tillegg til no veiarbeider, så turen tok en time.

Et kjempeflott hotellkompleks, 630 rom, kjempestor matsal, 9 basenger og  mange barer og uteområder.

Første dagen var det duka for utflukt, og turen gikk først til Real Santuario de Nuestra Señora de Las Nieves - en kirke der det ble oppbevart en madonna som en gang i året ble fraktet ned til hovedstaden Santa Cruz.

Området rundt kirken var spennende det også, foruten en pub fant vi en gammel utedo, det var kanoner på åskammen og som ellers på øya var landskapet absolutt berg og dalbane.

Videre gikk ferden langs noen svingete smale fjellveier til Los Tilos, et skogsområde hvor vi gikk en liten runde langs en vannkanal som frakter vannet fra fjellet og til jordbrukene lenger nede i dalene på øya.

Neste stopp var Barlovento for lunsjpause, og selv om tåka lå tjukk rundt oss smakte maten fortreffelig.

Og til god mat skal det selvfølgelig være godt drikke, så videre gikk turen til destilleri Aldea. Her var det omvisning med informasjon om hvordan rom blir til. Fra sukkerrør via pressing av saften og destillering (inn dit kom vi ikke, da det var rengjøring og ikke destillering som foregikk da vi var der). Men selvfølgelig ble det smaksprøver og mulighet for å kjøpe med seg noen edle dråper.

Deretter var det retur til hotellet, med middag og dertil hørende fornøyelser.

Mange opplevelser denne første dagen, og mer skal det bli, men det kommer i neste innlegg.

#reise #lapalma #opplevelser #kanariøy #ferie

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

GTduA

GTduA

63, Modum

Jeg er en dame «i min beste alder» som det så pent heter. Samboer. Har vært yrkesaktiv i stat og kommune og også noen få år innom det private arbeidslivet, og har derfor fått anledning til å gå av med AFP fra fylte 62 år. Interessene er mange, kan nevne; håndarbeid, dans, turer, reiser, spille sax, søm, film og foto og ikke minst sosialt samvær med venner og familie. Bloggen min vil nok handle om det som skjer i min nyervervede pensjonisttilværelse. Ønsker alle velkommen innom bloggen min.

Kategorier

Arkiv